Леся Цуренко була змушена припинити виступ на турнірі в Празі через стару травму

14.08.2020
Леся Цуренко була змушена припинити виступ на турнірі в Празі через стару травму

Перемігши на турнірі в Празі першу ракетку російського тенісу, через стару травму Леся Цуренко була змушена припинити подальшу боротьбу. (Фото з сайта xsport.ua.)

До старту цьогорічного Відкритого чемпіонату США залишається близько двох тижнів, тож тенісний бомонд усе активніше готується до американського «шолома».
 
 
Одні, як то екс-перша ракетка чоловічого тенісу Енді Маррей, котрий після перерви вирішив повернутися на корти, вже перебуває на шляху до Нью-Йорка, інші, зокрема українка Леся Цуренко, в Європі чекають свого шансу на включення до числа учасників «Ю-Ес оупен»-2020. 
 
Можливості потрапити до основної сітки Відкритої першості США через кваліфікацію цього року в тенісистів та тенісисток, що перебувають за межами «топ-128», немає.
 
Із огляду на всі коронавірусні ризики організатори «Ю-Ес оупен» відбірковий турнір вирішили не проводити. При цьому попередньо сформована «основа» турніру виглядає не монолітною.
 
Упродовж двох тижнів усе той же коронавірус здатен зробили ще чимало коректив у стартовій заявці американського «шолома».
 
Приміром, прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна, як і лідер світового жіночого тенісу Ешлі Барті з Австралії, побоюючись за своє здоров’я, таки не наважилася їхати до США на «Мастерз».
 
У рейтингу WTA Леся Цуренко посідає 139-ту сходинку. По суті, не так уже й багато потрібно відмов інших тенісисток, аби з умовної запасної досвідчена киянка перетворилася на одну з 128-ми учасниць основного етапу змагань.
 
Офіційно ж для Цуренко рестарт сезону відбувся в Празі. Тут, на міжнародному турнірі WTA, Леся запам’яталася перемогою в стартовому колі «основи» над першим номером російського тенісу — Катериною Олександровою — 6:2, 6:4. Перед тим 31-річна киянка успішно подолала кваліфікаційний бар’єр.
 
Здавалося, що після перемоги над посіяною під п’ятим номером на турнірі росіянкою, Цуренко могла б замахнутися в столиці Чехії на пристойний результат.
 
Утім її подальшому просуванню турнірною сіткою завадив рецидив старої травми ребра, який змусив її передчасно зачохлити ракетку. Цікаво, що ця ж проблема не дозволила Лесі зіграти на турнірі в Палермо, де відбувся офіційний рестарт сезону WTA.
 
Примітно, що проблеми зі здоров’ям не дозволили взяти участь у празьких змаганнях і другій ракетці України Даяні Ястремській.
 
Напередодні старту в основному раунді молода надія вітчизняного жіночого тенісу поскаржилася на сильний зубний біль, через який не було можливості вести повноцінний змагальний процес.
 
До речі, у Палермо Ястремська — 25-й номер рейтингу WTA — дійшла до чвертьфінальної стадії, де поступилася господарці кортів Камілі Джорджі (71-ша ракетка планети).
 
На турнірі в Празі італійку Джорджі жереб звів з іншою представницею українського тенісу — 140-ю тенісисткою планети Мартою Костюк. І тут вона знову виявилася сильнішою, хоча молода українка була близькою до успішного підсумку — 4:6, 6:2, 7:6 (7:4).