Карантинні обмеження: клубам із прем'єр-ліги доводиться грати навіть з аматорами

11.08.2020
Карантинні обмеження: клубам із прем'єр-ліги доводиться грати навіть з аматорами

У матчі проти друголігового «Вереса» столичні динамівці тричі забивали у ворота суперника. (Фото пресслужби ФК «Динамо».)

Не маючи в нинішніх умовах можливості безперешкодно проводити тренувальні збори за кордоном, клуби української прем’єр-ліги до нового сезону готуються на батьківщині. 
 
 
Своєрідним винятком у цьо­му процесі є донецький «Шахтар», який на наступний чемпіонат дивиться через призму своїх матчів у Лізі Європи.
 
 
Що довше на євроарені (у Німеччині) затримаються «гірники», то більше спарингів найвищого рівня вони проведуть у міжсезоння.
 
По-особливому до нового сезону готуються й майбутні дебютанти елітного дивізіону.
 
Змагання у першій лізі, за підсумками котрих має визначитися тріо новачків УПЛ, завершиться за вісім днів до старту баталій у вищій лізі вітчизняного футболу, відтак і для цієї групи команд підготовчий процес завернутий у змагальну обгортку.
 
Решта ж клубів прем’єр-ліги підготовку до офіційних баталій веде за звичною схемою. Щоправда, вибір суперників для контрольних матчів — не надто великий.
 
Приміром, «Маріуполю» у його першому поєдинку під орудою нового наставника протистояв аматорський клуб із Приазов’я — «Яруд».
 
Значно скромніших за класом опонентів підопічні Остапа Маркевича здолали з мінімальною перевагою — 2:1.
 
У дебютному поєдинку на посту очільника київського «Динамо» Мірчі Луческу також протистояла команда нижчого класу.
 
Рівненський «Верес» із другої ліги не мав офіційних матчів iз кінця минулого року, тож в очікуванні стикових матчів за право підвищитися в класі постійно шукає можливостей для дуелей з потужними опонентами.
 
Не так давно рівненський колектив екзаменувала колишня команда румунського спеціаліста. Команду Юрія Вірта «гірники» переграли з рахунком — 2:0.
 
Теперішній колектив Луческу у ворота «Вереса» забив на один м’яч більше — 3:0. Далеко не найкращий матч провів кіпер друголігового клубу, однак, за словами Вірта, його команда отримала компліменти від динамівського очільника.
 
Щодо самого матчу, котрий проходив на базі «Динамо» в Кончi-Заспі, то за рішенням керівництва столичного клубу він відбувся за зачиненими дверима — без доступу журналістів та вболівальників.
 
«Карантин!» — повідомила пресслужба динамівського клубу, в стані котрого останнім часом зафіксували спалах коронавірусної інфекції.
 
Власне, після співробітників клубної пресслужби позитивні тести на коронавірус здали й двоє футболістів — Назарій Русин i Роман Вантух.
 
Тож не виключено, що й наступний товариський поєдинок динамівців — проти «Десни» — теж проходитиме без сторонніх очей.
 
Відзначимо, що про виявлений коронавірус повідомили й у «Зорі», його підхопив один із лідерів команди Дмитро Іванисеня. 
 
Як повідомили в луганському клубі, одразу після цього було ухвалено рішення про призупинення тренувального процесу й проведення додаткового тестування.
 
Повторні дані обстеження на коронавірус показали в усієї команди та тренувального штабу негативні результати. Зауважимо, що, попри чутки, на чолі луганської «Зорі» залишився Віктор Скрипник.
 
Так само не змінив свого місця роботи й очільник «Дніпра-1» Дмитро Михайленко, хоча саме на його місце багато хто сватав головного наставника луганського клубу.
 
А от перехід капітана «Десни» Дениса Фаворова до «Зорі» офіційно підтвердили дуже швидко, хоча, за словами самого футболіста, цей трансфер відбувся не за його волею.
 
«Це найбільш фінансово невигідний для мене контракт», — так прокоментував зміну місця роботи футболіст.
 
Хай там як, а в новому сезоні у складі «Зорі» буде у Фаворова чудова можливість засвітитися на євроарені.
 
Шість матчів групового раунду Ліги Європи — прекрасна нагода, аби на тебе звернули увагу скаути з успішного європейського чемпіонату.