Даяна Ястремська розпочала виступ на турнірі WTA в Палермо з перемоги

05.08.2020
Даяна Ястремська розпочала виступ на турнірі WTA в Палермо з перемоги

Друга тенісистка України переможно розпочала свої виступи на ґрунтовому турнірі WTA в Палермо. (Фото з сайта sport.bigmir.net.)

Довгих п’ять місяців тенісний світ чекав на рестарт сезону.
 
 
Першим після тривалого коронавірусного карантину офіційним турніром, iз якого поновлюється традиційне тенісне життя, став міжнародний турнір WTA в італійському Палермо. 
 
 
Для змагань на острів Сицилія висадилися й кілька вітчизняних тенісисток.
 
 
Трохи раніше за другу ракетку України Даяну Ястремську до Палермо прибула Марта Костюк, яка через кваліфікацію намагалася пробитися до основної сітки змагань.
 
На старті відбору наша 18-річна співвітчизниця (141-й номер WTA) легко переграла чилійку Даніелу Сегель — 6:1, 6:2.
 
Проте переможно продовжити кваліфікаційну сесію Костюк не змогла, поступившись у півфіналі росіянці Людмилі Самсоновій (117-та ракетка планети) — 6:4, 4:6, 3:6.
 
Планувала виступити в Палермо й досвідчена Леся Цуренко. Однак незадовго до початку кваліфікації киянка знялася з розіграшу, пославшись на травму ребра.
 
В останній момент відмовилася від участі в Palermo Ladies Open i друга за рейтингом тенісистка планети — румунка Сімона Халеп.
 
Не бажаючи перед турніром проходити двотижневу ізоляцію, котру організатори змагань передбачили для тенісисток, які прибудуть на Сицилію з Болгарії та Румунії, друга ракетка WTA з сумом констатувала, що відмовляється приїздити до Італії.
 
При цьому, забезпечуючи протиепідемічні норми в боротьбі з поширенням коронавірусу, організатори турніру в Палермо організували для всіх його учасниць проходження ПЛР-тестування.
 
Про деталі цієї процедури розповіла хорватська тенісистка Петра Мартич: «Після прибуття на турнір потрібно здати тест, після чого впродовж доби, в очікуванні результату, необхідно перебувати в номері готелю. Якщо все добре, отримуєш акредитацію і можеш спокійно робити свою роботу».
 
За повідомленням оргкомітету Palermo Ladies Open, лише в однієї з тенісисток, прізвище котрої не піддавали розголосу, ПЛР-тест на коронавірус виявився позитивним. Як результат, узяти участь у змаганнях вона не змогла.
 
Друга тенісистка України Даяна Ястремська, котра в рейтингу Жіночої тенісної асоціації посідає високу 25-ту позицію, свої виступи на сицилійському турнірі розпочала з першого раунду основної сітки.
 
Посіяна тут під сьомим номером, українка успішно взяла старт, перегравши у двох сетах 83-тю ракетку WTA Сару Соррібес-Тормо з Іспанії — 6:3, 6:4. У наступному ж колі на Даяну чекатиме переможниця протистояння Тамара Зіданшек (Словенія) — Осіан Додан (Франція).
 
Щодо прими вітчизняного тенісу, то ґрунтовий турнір у Палермо до планів Еліни Світоліної не входив. Передбачалося, що першим для п’ятої ракетки планети офіційним турніром після рестарту сезону буде вересневий турнір серії «Прем’єр» у Мадриді.
 
Задля чого вона навіть планувала відмовитися від виступу на цьогорічному «Ю-Ес оупен». Проте в останній момент Світоліна все ж заявилася на Відкритий чемпіонат США.
 
При цьому турнір у Мадриді, як повідомляють іспанські ЗМІ, через збільшення кількості коронавірусної інфекції в Іспанії може взагалі не відбутися.