У Києві почнуть штрафувати вуличних фотографів з тваринами

31.07.2020
У Києві почнуть штрафувати вуличних фотографів з тваринами

Цих кумедних тваринок вуличні фотографи експлуатують чи не найбільше.

Столична влада вирішила обмежити практику вуличних фотографів використовувати у своїй роботі тварин.
 
У центрі столиці досить часто можна побачити людей, які експлуатують братів наших менших для знімків та відеопослуг.
 
Тож Київрада вирішила покласти цій ганебній практиці край. За відповідне рішення проголосували 74 депутати.
 
Документ передбачає обмеження на фото- і відеопослуги, де тварин використовують із комерційною метою.
 
Також депутати закликали Нацполіцію посилити контроль за дотриманням вимог статті 89 Кодексу про адміністративні правопорушення щодо жорстокого поводження з тваринами. 
 
Рішення має рекомендаційний характер, уточнили зоозахисники з UAnimals, але є важливим кроком до заборони фото- та відеопослуг із тваринами в Києві. У Київраді підкреслили, що багато зоозахисних організацій стурбовані використанням чотирилапих, плазунів та птахів у вуличних «фотосесіях».
 
«Бізнес на тваринах можна побачити в багатьох туристичних місцях і навіть на Хрещатику. І його варто класифікувати саме як жорстоке поводження з тваринами. Адже вони не є домашніми улюбленцями, а лише способом заробітку», — підкреслив співавтор рішення, депутат Київради Вадим Сторожук.
 
Тим часом волонтерка Катерина Ставнійчук запевняє: цього замало, необхідно прийняти відповідний документ на державному рівні, який матиме не рекомендаційний характер, а суворо заборонятиме подібні дії.
 
«Це ненормально, що в XXI столітті тварин використовують і експлуатують. У більшості європейських країн цирк без них — це не виняток, а правило, а в нас, на жаль, люди і досі отримують задоволення, коли знущаються над тваринами, фотографуючись із ними у спеку, просто щоб отримати світлину. Тому такі рішення мають приймати не на місцевому рівні, а на державному», — зазначила волонтерка.