Тренувальні голи: перед матчем із «Вольсбургом» «Шахтар» перевірив сили на друголіговому «Вересі»

31.07.2020
Тренувальні голи: перед матчем із «Вольсбургом» «Шахтар» перевірив сили на друголіговому «Вересі»

Перед побаченням із «Вольсбургом» «гірники» розім’ялися в поєдинку з друголіговим «Вересом». (Фото з сайта ФК «Шахтар».)

Традиційно в європейському футболі останній місяць літа проходив під знаком єврокубкових кваліфікацій.
 
 
Однак через пандемію коронавірусу футбольний календар УЄФА зазнав суттєвих змін.
 
 
Серпень 2020 року — час для вирішальних поєдинків Суперліги та Ліги Європи.
 
Починаючи з наступної середи, в Європі розпочинається гарячий єврокубковий «плей-оф».
 
А вже за три тижні в Португалії та Німеччині визначаться переможці цих турнірів. Однак перш ніж команди перейдуть до «фіналів восьми», у класичному форматі будуть дограні всі дуелі 1/8 фіналу.
 
Можливо, хто й забув, але найсильніший клуб України — «Шахтар» — залишився серед претендентів на перемогу в Лізі Європи. Наступної ж середи на столичному НСК «Олімпійський» підопічні Луїша Каштру проведуть матч-відповідь 1/8 фіналу ЛЄ проти німецького «Вольфсбурга».
 
На думку португальського очільника «гірників», у його підопічних хороші перспективи в цьому турнірі. Після гостьової перемоги над «вовками» (2:1), здобутої іще в березні, у «Шахтарі» сподіваються на вихід до наступного раунду змагань.
 
Поки ж тренерський табір «помаранчево-чорних» працює над тим, аби перехід команди від національного чемпіонату до єврокубків (після яких, до слова, практично одразу відбудеться старт нового сезону) пройшов гладко й безболісно.
 
«Упевнений, у матчі з «Вольфсбургом» будемо в найкращій своїй формі. Водночас постійна робота змушує нас бути уважними та обережними в щоденному тренувальному процесі. Ми не можемо дозволити собі помилок, адже наш шлях не завершується на Лізі Європи», — наголосив Луїш Каштру.
 
Хай там як, а днями, намагаючись заповнити двотижневу паузу між офіційними матчами, підопічні Каштру провели товариський поєдинок iз друголіговим «Вересом» із Рівного.
 
Команду, котра з листопада минулого року не грала офіційних матчів та готується до участі у перехідних поєдинках за право виходу до першого дивізіону, «гірники» здолали з рахунком  2:0.
 
Обидва м’ячі на рахунку молодих та перспективних форвардів «помаранчево-чорних» — Тете та Соломона.
 
«Манор (Соломон) — мій друг. Ми багато з ним спілкуємося, тож певні речі у нас добре відпрацьовані. Знаю, коли він iз м’ячем, завжди старатиметься знайти мене, а я в аналогічній ситуації — його. Добре, коли є такий зв’язок», — так Тете оцінив взаємодію зі своїм партнером.
 
Примітно, що майбутній єврокубковий суперник «гірників», посівши в німецькій Бундеслізі сьоме місце, вже більше місяця знаходиться без офіційної змагальної практики.
 
Цей факт, на думку Тете, може навіть зіграти на користь «Вольфсбурга», проте, за словами бразильця, у «Шахтарі» повністю зосереджені на власній підготовці до відповідального матчу.
 
«Ми хочемо грати проти сильних команд. Єврокубкові поєдинки — це завжди щось особливе, й ми завжди їх чекаємо», — зазначив Тете.