«Колос» завершив свій перший у прем'єр-лізі сезон із путівкою до Ліги Європи

31.07.2020
«Колос» завершив свій перший у прем'єр-лізі сезон із путівкою до Ліги Європи

Для команди Руслана Костишина вихід до Ліги Європи — масштабний успіх та велике свято. (Фото з сайта ФК «Колос».)

Вирішивши провести наприкінці нинішнього сезону тестовий «плей-оф» за місце в Лізі Європи, керівники вітчизняного футболу точно не помилилися.
 
 
Попри те, що ЧУ-2019/2020 залишає за собою кілька вагомих історичних слідів, побивши рекорди за тривалістю та загальною результативністю, захопливих турнірних баталій уболівальникам він подарував усе ж не надто багато.
 
 
У цьому контексті єврокубковий відбір за участі квартету вітчизняних клубів — як хороший десерт.
 
 
Мінітурнір, що грався командами «на виліт», завершився яскравим фіналом між «Колосом» та «Маріуполем», де сильнішою виявилася та команда, яка більше за інших прагнула досягти перемоги й здобути путівку на міжнародну арену. 
 
На думку президента УАФ Андрія Павелка, цей «плей-оф» — окраса чемпіонату, родзинка цього незвичного футбольного року.
 
«Чудове футбольне свято на НСК «Олімпійський» та прекрасне завершення турніру за спортивним принципом! Хоча в березні-квітні мало хто вірив, що це можливо. Наприклад, у Франції чи Нідерландах чемпіонати так і не поновили», — наголосив очільник вітчизняного футбольного господарства.
 
Нагадаємо, що для «Колоса» це був дебютний сезон серед еліти українського футболу. Утім, активно працюючи впродовж сезону над покращенням ігрового та кадрового потенціалу, на його фініші ковалівський клуб досяг практично неможливого.
 
«Звичайно, на початку сезону я не розраховував, що ми вийдемо до Ліги Європи. Думав, що будемо спокійно грати, посядемо десь восьме місце. Однак гра в першій шістці дала нашій команді дуже багато для зростання. Завдяки поєдинкам iз найсильнішими командами чемпіонату наша гра стала набагато кращою, ніж у першій половині чемпіонату», — зазначив головний тренер команди з Ковалівки Руслан Костишин.
 
Вирішальний поєдинок за Лігу Європи проти «Маріуполя» дався ковалівцям не так просто, як попереднє, півфінальне, протистояння з «Дніпром-1».
 
Перший гол у матчі, який, зрештою, й вирішив долю переможця, його учасники забили тільки в додатковий час. 
 
І знову, як і в попередньому матчі «плей-оф», доленосним для «Колоса» став удар форварда Дениса Антюха. Хоча загалом  своєму успіху в цьому єврокубковому мінітурнірі ковалівці мають завдячувати добре злагодженій та якісній командній грі.
 
«Раніше ми могли вигравати, але не було якості гри. Просто бігли на емоціях. Зараз же є якість, зараз інша команда», — пояснив Руслан Костишин.
 
Варто відзначити, що матчі єврокубкового «плей-оф» стали першими в Україні, на які після тривалої паузи змогли потрапити глядачі.
 
На матчі ж «Колоса» проти «Маріуполя» на трибунах «Олімпійського» (в умовах 25% заповненості) зібралося трохи більше п’яти тисяч глядачів.
 
А як свідчить статистика, це новий рекорд відвідуваності матчів команди Костишина.
 
«Сьогодні у «Колоса» свято, і наш клуб вдячний усім, хто долучився до цієї історичної події», — зазначили в пресслужбі «Колоса».