Динамівські ультрас попередили Луческу, що прописані в контракті мільйони будуть найважчими в його кар’єрі

29.07.2020
Динамівські ультрас попередили Луческу, що прописані в контракті мільйони будуть найважчими в його кар’єрі

«Біло-сині» ультрас продовжують висловлювати своє невдоволення приходом Луческу на пост очільника «Динамо». (Фото з сайта unian.ua.)

Лише кілька днів минуло відтоді, як у київському «Динамо» оголосили про співпрацю з Мірчою Луческу, а футбольну Україну почало лихоманити від іншої шокової новини, пов’язаної з цим спеціалістом.
 
 
За повідомленням румунського видання Gazeta Sporturilor, керівник котрого є багаторічним товаришем новопризначеного очільника «біло-синіх», Луческу вирішив відмовитися від роботи в київському клубі.
 
 
На сторінках цього видання з’явилося розгорнуте пояснення рішенню румуна, в якому йдеться про те, що в Києві він наштовхнувся на неконструктивну атмосферу, яка аж ніяк не сприятиме його продуктивній роботі на чолі динамівського колективу.
 
«На жаль, я вирішив відмовитися від можливої співпраці з «Динамо» (Київ). Спасибі братам Суркісам за проявлену довіру й запрошення в клуб. Але я не можу працювати у ворожій атомсфері, котра особливо виходить від групи ультрас клубу, чиєї підтримки так потребує команда», — йдеться у повідомленні.
 
Після того як Луческу наштовхнувся на критику одразу з двох — динамівського та гірницького — таборів, а там знайшлося чимало невдоволених вибором румунського тренера, бажання 74-річного румуна відмовитися від наростаючої конфронтації можна було зрозуміти.
 
Узгодивши минулого четверга з Ігорем Суркісом на стадіоні «Динамо» умови конракту, Луческу одразу повернувся на батьківщину, де 29 липня готувався святкувати свій 75-річний ювілей.
 
Наступного ж дня Мірчу чекали в столиці України, де він мав розпочати роботу з динамівськими футболістами після завершення їхньої відпустки.
 
Проте свої плани Містеру довелося підкорегувати й прибути до Києва 28 липня, аби своєю присутністю в динамівському таборі спростувати інформацію, що з’явилася на шпальтах румунського видання.
 
«Мірча Луческу — тренер київського «Динамо». Крапка», — заявив президент «біло-синіх» Ігор Суркіс. Підтвердив цю інформацію й агент румунського тренера Аркадій Запорожану.
 
Як з’ясувалося, фраза про «відмову співпраці через ворожу атмосферу» була лише частиною приватного листування між Луческу та Суркісом-молодшим, котра відбулася через два дні після узгодження деталей контракту.
 
Тож, аби «припинити спекуляції на цю тему й не плодити чутки про реальні наміри сторін», у «Динамо» вирішили оприлюднити всю переписку Луческу та Ігоря Суркіса. 
 
Відповідаючи на тривожне повідомлення з Румунії, президент «Динамо» відзначив, що «хвиля емоцій частини вболівальників «біло-синіх» не може стати визначальним фактором для майбутнього команди, котра готова до нових випробувань під керівництвом Мірчи Луческу».
 
При цьому Ігор Суркіс наголосив, що «керівництво клубу готове не тільки почути новий тренерський штаб, а й на практиці створити йому необхідні умови для досягнення найамбітніших цілей».
 
Попри те, що власники «Динамо» публічно заявили про всебічну підтримку ініціатив Мiрчи Луческу, динамівські ультрас продовжують гнути свою лінію й попереджають румуна, що прописані в контракті мільйони євро будуть найважчими в його кар’єрі.
 
Утім, дивлячись на тренерську кар’єру досвідченого румунського наставника, можна помітити, що робота в непростій атмосфері для нього не така вже й нова.
 
Свого часу він двічі робив переходи між таборами принципових опонентів. У рідній Румунії він змінював бухарестське «Динамо» на бухарестський «Рапід».
 
У в Туреччині — «Галатасарай» на «Бешикташ». І, що цікаво, з кожним із цих клубів Луческу зумів виграти титул національного чемпіона.