Останню від України путівку до Ліги Європи розіграють «Колос» i «Маріуполь»

28.07.2020
Останню від України путівку до Ліги Європи розіграють «Колос» i «Маріуполь»

Завдяки злагодженим командним діям «Колос» вибив «Дніпро-1» із розіграшу за єврокубкову путівку. (Фото пресслужби ФК «Колос».)

Участь у єврокубках справа не тільки престижна, а й витратна, аж надто для молодих, майже юних команд.
 
 
Однак нові рубежі взагалі не лякають дебютанта елітного дивізіону ковалівський «Колос».
 
 
Цей клуб має молодий, сповнений амбіцій менеджерський колектив, який активно працює над тим, аби вже наступного сезону команда з Ковалівки вийшла на євроарену.
 
 
Паралельно з тим, як команда Руслана Костишина швидко обростала досвідом, граючи поєдинки ЧУ з командами першої шістки прем’єр-ліги, в Ковалівці зводили новий клубний стадіон, аби в новому сезоні у «Колоса» вже була своя домашня арена.
 
І нехай на ній місцева команда зможе грати лише матчі кваліфікаційних раундів єврокубків (для проведення поєдинків вищого рангу Ковалівці не вистачає прописаної регламентом УЄФА транспортної інфраструктури), підопічні Костишина наполегливо рухаються до окресленої 34-річним президентом клуба Андрієм Засухою єврокубкової мети.
 
Після того, як «Колосу» в національному чемпіонаті вдалося протиснутися до учасників медального секстету, ковалівський клуб узяв цілеспрямований курс на «плей-оф» УПЛ за місце в Лізі Європи.
 
Не маючи реальної можливості боротися за медалі чемпіонату, команда Костишина через матчі другої частини першості планомірно готувалася до міні-турніру за участі 5-8 команд прем’єр-ліги.
 
Як показала півфінальна дуель ковалівських футболістів iз кращою командою другого секстету — «Дніпром-1», «Колос» часу даремно не гаяв.
 
Завдяки чотирьом голам, забитим на НСК «Олімпійський» у ворота підопічних Дмитра Михайленка, ковалівці зробили упевнений крок до Ліги Європи.
 
І нехай в обоймі Костишина в цьо­му протистоянні були відсутні кілька основних виконавців, добре відрегульована наставником командна гра — без акценту на прізвища виконавців — забезпечила «Колосу» необхідний результат.
 
А у вирішальному матчі «плей-оф» на «Колос» очікує зустріч iз «Маріуполем», який несподівано вибив iз перегонів за «лігоєвропейську» путівку їхнього рейтинг-фаворита й 29 липня приїде до столиці на побачення з ковалівською командою.
 
З огляду на те, яким чином «Олександрія» дозволила приазовським футболістам забити переможний м’яч,  можна припустити, що підопічним Володимира Шарана просто не вистачило сил на додаткову частину сезону.
 
Вочевидь і в матчі «Колоса» та «Маріуполя» сильнішою стане та команда, котра в кращій фізичній та психологічній формі підійде до фінальної дуелі за перепустку на міжнародну арену.
 
Щоправда, буде у ковалівців, які виступатимуть господарями поєдинку, додаткова перевага. Як і в поєдинку проти «Дніпра-1», підтримуватимуть їх кілька тисяч уболівальників.