Андрій Ярмоленко завершив АПЛ із 5 м’ячами, а Олександр Зінченко — з особистим рекордом

28.07.2020
Андрій Ярмоленко завершив АПЛ із 5 м’ячами, а Олександр Зінченко — з особистим рекордом

Андрій Ярмоленко забив п’ять голів у цьому сезоні АПЛ. (Фото з сайта: sport.24tv.ua)

Слідом за Іспанією фінішував сезон і на Туманному Альбіоні — чемпіонської інтриги не було вже давно («Ліверпуль» заздалегідь гарантував собі золоті медалі АПЛ), але до останнього йшла боротьба за два місця у зоні Ліги чемпіонів.
 
 
«Манчестер Юнайтед», який до карантинної паузи відставав від «Лестера» на 8 пунктів, зумів не лише наздогнати «лис», а й у 38-му турі вирвати таку бажану «бронзу».
 
 
У найпрестижнішому клубному турнірі Єаропи зіграє також «Челсі»: молодий тренер «аристократів» Френк Лампард забезпечив місце у топ-4 уже в перший сезон роботи в клубі.
 
А срібні медалі АПЛ та ще одну путівку у ЛЧ від Англії завоював «Манчестер Сіті», якому, вигравши апеляцію в Спортивному арбітражному суді Лозанни, вдалося уникнути дворічної заборони на участь у єврокубках.
 
Вихованець «Шахтаря» Олександр Зінченко відбігав за «городян» у чемпіонаті 19 матчів, це — його особистий рекорд за ігровими хвилинами.
 
На мажорній ноті завершив провальний для «Вест Хема» сезон екскапітан «Динамо» Андрій Ярмоленко — 30-річний форвард забив п’ятий гол у цьогорічному розіграші АПЛ та приніс лондонцям нічию в поєдинку з «Астон Віллою».
 
Загалом в активі Андрія у поточній кампанії — 23 матчі, п’ять голів та один «асист». До речі, не виключено, що минулої неділі Ярмола забив свій останній м’яч за «молотів».
 
Як пишуть британські ЗМІ, наставник «Вест Хема» Девід Мойєс хоче освіжити склад, продавши кількох футболістів, серед них, подейкують, і представник української збірної. Проте офіційної інформації поки немає.
 
Останньою ж із топліг дограє чемпіонат Італія, яка довгий час залишалась головним осередком спалаху коронавірусу у Європі. До завершення Серії А залишилось ще два тури, але володар «скудетто» вже відомий: доволі прогнозовано дев’ятий поспіль титул узяв «Ювентус».
 
«Звісно, перемога у Серії А — особливе відчуття. Перемагати завжди складно, а захищати титул — iще складніше. Цей сезон не був схожий на прогулянку парком», — заявив головний тренер туринців Мауріціо Саррі, для якого, до речі, це перший трофей в італійському чемпіонаті.
 
Якщо в команди вже немає мотивації, то точно зарядженим на останні два поєдинки буде форвард «Юве» Кріштіану Роналду, який разом із Чіро Іммобіле бореться за звання найкращого бомбардира сезону не лише Серії А, а й топ-5 ліг. Щоправда, поки зірковий португалець відстає від нападника «Лаціо» на три голи.
 
Не надто вдалим вийшов минулий тиждень для Руслана Маліновського та його «Аталанти». Спочатку бергамаски з великими труднощами мінімально здолали «Болонью» (Руслан з’явився на полі у другому таймі), а потім розписали мирову з «Міланом» (український хавбек не реалізував 11-метровий та, за оцінками експертів, провів найгірший матч у сезоні).
 
Усе менше шансів на порятунок залишається у «Лечче» Євгена Шахова. У двох поєдинках минулого тижня «жовто-червоні» взяли три пункти, але і їхній конкурент — «Дженоа» — йде у такому ж темпі. Таким чином, за два тури до фінішу Шахов і К° відстають від рятівного 17-го місця на чотири бали.
 
Перший iз березня матч провели у Франції (при цьому — одразу з глядачами). Сезон у Лізі 1, нагадаємо, завершили достроково, а от вирішальний матч національного Кубка все ж вирішили зіграти: дива не сталось — «ПСЖ» оформив черговий золотий «дубль».