У Смілі затримали озброєну банду за розбій і викрадення

21.07.2020
У черкаському місті Сміла поліцейські затримали групу зловмисників за розбій та викрадення людини. Затримання відбулося в рамках поліцейської спецоперації. 
 
Як повідомили «Україні молодій» у черкаській обласній поліції, до смілянських правоохоронців надійшло повідомлення про те, що в місті невідомі особи нанесли місцевому жителю тяжкі тілесні ушкодження. 
 
«Під погрозою зброї його викрали троє чоловіків й утримували у своєму автомобілі, а потім — у гаражі. Зв’язали його, побили, а після вивезли на берег водойми», — розповідають у поліції.
 
І додають, там викрадачі декілька разів вистрелили у чоловіка та зникли. Потерпілий перебував у тяжкому стані, тому не міг чітко описати нападників та їхній автомобіль.
 
Проте згадав, що банда пересувалася на білому мікроавтобусі. Відпрацювавши місце, де нападники залишили потерпілого, поліцейські виявили та вилучили низку речових доказів, які й вивели правоохоронців  на слід зловмисників.
 
«Під час опрацювання відео з камер спостереження у Смілі правоохоронці також  встановили автомобіль, на якому пересувалися викрадачі. Зібравши необхідну доказову базу та встановивши місцеперебування нападників, поліцейські затримали їх», — наголошують у поліції. 
 
Чоловіки виявились жителями Сміли та Смілянського  району. Під час санкціонованих обшуків у підозрюваних поліцейські виявили та вилучили карабін, мисливську рушницю, два пістолети та одяг зі слідами крові.
 
Також вилучено автомобіль, який зловмисники використовували під час вчинення кримінального правопорушення.
 
Слідчі поліції Черкащини за процесуальним керівництвом Смілянської місцевої прокуратури оголосили затриманим про підозру  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.
 
Суд обрав викрадачам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. За вчинене підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років із конфіскацією майна.