У Черкасах хотіли вбити заступника мера Юрія Ботнара

21.07.2020
У Черкасах хотіли вбити заступника мера Юрія Ботнара

Юрій Ботнар.

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали депутата Черкаської міської ради, який замовив вбивство заступника міського голови Юрія Ботнара.
 
 
Як повідомляють у Державному бюро розслідувань, слідство встановило, що один iз депутатів Черкаської міської ради через особистий конфлікт на тлі розподілу сфер впливу, за грошову винагороду намагався організувати умисне вбивство заступника міського голови міста Черкас.
 
 
«Депутат знайшов посередника, якому доручив підібрати виконавця вбивства та сплатив йому завдаток. У ході спільної багатоходової спецоперації правоохоронці імітували вбивство заступника міського голови Черкас та після передачі грошей як оплати за злочин затримали його організатора за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», — розповідають у ДБР.
 
Нагадаємо, напередодні до черкаської поліції звернулися стурбовані рідні заступника міського голови Юрія Ботнара.
 
Вони повідомили, що той тривалий час не виходить на зв’язок, на робочому місці він також відсутній. Мовляв, ввечері, близько 19.30, у районі міської ради він відійшов від свого авто на якусь зустріч і до цього часу не повернувся.
 
Колегам по роботі також було невідоме місцеперебування Ботнара.
 
У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.