Рейтинг Володимира Зеленського впав до 44%: найнижчий показник від обрання

17.07.2020
Рейтинг Володимира Зеленського впав до 44%: найнижчий показник від обрання

Більше половини українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямку.
 
 
Такі результати соціологічного дослідження «Центру Разумкова» у співпраці з «Демократичними ініціативами».
 
 
Лише кожен п’ятий заявив, що країна обрала правильний курс. Найбільше сподівань і впевненості в українців було у вересні 2019 року.
 
 
Це за п’ять місяців після обрання президентом Володимира Зеленського. Однак відтоді показники почали щомісяця падати.
 
І зараз є найнижчими з моменту обрання Зеленського главою держави. 
 
Також респондентів запитали, «чи здатна Україна найближчим часом подолати проблеми та труднощі?» Як з’ясувалося, оптимістів серед опитаних дуже мало.
 
Лише 20% вірять, що країна зможе впоратися з існуючими проблемами впродовж кількох років. Кожен другий заявив, що труднощі таки вдасться подолати, але не найближчим часом, а в перспективі.
 
А 14% громадян песимістично бачать майбутнє країни і вважають, що Україна не зможе впоратися з тими проблемами, які має зараз. 
 
Однак, незважаючи на те, що більшість громадян вважає: країна рухається в неправильному напрямку і найближчим часом не зможе вирішити свої проблеми, Володимир Зеленський лишається політиком із найвищим рівнем довіри (44%). При цьому не довіряє главі держави кожен другий опитаний.  
 
Як зазначили соціологи, такі результати вказують на те, що баланс довіри та недовіри до Зеленського є негативним. Друге місце в рейтингу довіри займає Дмитро Разумков. А от довіра до інших політиків  є значно нижчою.
 
Недовіра до прем’єра Шмигаля, міністра Авакова та очільника офісу президента перевищує довіру в кілька разів. Баланс довіри та недовіри є негативним i перевищує 40% і для опозиційних політиків — Вакарчука, Тимошенко, Порошенка, Медведчука та Бойка.
 
Понад 40% громадян пого­джуються, що Володимир Зеленський є чесною й порядною людиною. А от про його команду так не думають. Лише 9% відповіли, що і президент, і його команда є чесними, тоді як  33% дотримуються думки, що президент i більшість його політичної команди не є чесними та порядними людьми.