Готель «Дніпро» продали на аукціоні за 1,1 млрд гривень

17.07.2020
Готель «Дніпро» продали на аукціоні за 1,1 млрд гривень

Раз. Два. Продано!

Знаменитий чотиризірковий готель «Дніпро», що розташований на самому початку столичного Хрещатика (у центрі Європейської площі), який до липня 2020 року перебував у підпорядкуванні Державного управління справами — змінив власника.
 
 
Під час організованого Фондом держмайна України аукціону — 15 липня — його  продали приватній компанії «Смартленд» за 1,111 млрд грн, при стартовій ціні — 80,9 млн грн. 
 
 
Бажаючих придбати готель, а отже — і «ласий» шматок землі, на якому розташована будівля, було чимало: для участі в аукціоні зареєструвалися 29 учасників.
 
Засновником компанії-переможниці «Смартленд», згідно з даними єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, є інша компанія — «Айс Таун», а її кінцевим бенефіціаром —  Максим Терещук (власником «Айс Таун» вказано Олексія Ігуніна). 
 
Голова Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко заявив, що основною умовою для нового власника було збереження назви в будь-якій комбінації з іншими словами, а також — профілю.
 
Крім того, готель не може мати категорію нижче «чоти­рьох зірок», власник повинен зберегти склад персоналу та соціальні гарантії.
 
«Покупець має пройти перевірку на «добродіяння» коштів, оскільки в приватизації не можуть брати участі гроші походженням із країни-агресора. Після цього впродовж 30 днів має бути підписано договір про купівлю-продаж об’єкта, ще 30 днів виділено на оплату угоди», — підкреслив Дмитро Сенниченко. 
 
Нагадаємо, що збудовано готель у далекому 1964 році за адресою: вул. Хрещатик, 1/2, неподалік державних установ, стадіону «Динамо», Національної філармонії та мальовничого Хрещатого парку. Інтер’єр і дизайн ресторану в готелі «Дніпро» виконаний архітектором Ірмою Каракіс.
 
Наразі в ньому 186 комфортабельних номерів на 288 місць — це економ — одномісні та двомісні, стандарт одномісний i двомісний, малий напівлюкс, панорама люкс, напівлюкс i люкс.
 
Також до послуг гостей — два ресторани авторської кухні (української та європейської), чотири банкетнi зали, бар, бюро обслуговування,  бізнес-центр, кімнати для переговорів, конференц-зали, SPA-центр, оренда автомобілів. Готель входить до складу елітного «Трейд лідерз клубу» і є володарем міжнародного знака «Золота зірка».
 
У жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким визначив перші п’ять об’єктів Державного управління справами для продажу, одним із яких і був готель «Дніпро».