Через дощ Еліні Світоліній не вдалося зіграти на траві фінал виставкового турніру в Берліні

17.07.2020
Через дощ Еліні Світоліній не вдалося зіграти на траві фінал виставкового турніру в Берліні

Через дощ Еліна Світоліна та Петра Квітова так і не змогли вийти на трав’яний корт тенісного стадіону імені Штеффі Граф у Берліні. (Фото з сайта bett1aces.de.)

Через пандемію коронавірусу організаторам Уїмблдона не вдалося провести турнір у традиційний час.
 
 
Не будуть вони шукати можливостей і для перенесення змагань iз липня на іншу дату, хоча, приміром, для ґрунтового «шолома» — «Ролан Гарроса» — замість весняно-літнього знайшли осіннє «вікно».
 
 
У Парижі планують, що цьогорічний «РГ» розпочнеться через тиждень після завершення «Ю-Ес оупен», який має відбутися у США в період iз 31 серпня до 13 вересня. 
 
Попри те, що Відкритий чемпіонат США входить до четвірки найпрестижніших тенісних турнірів, чимала група представників тенісної еліти не має бажання виходити на корти «Флешинг Мідоуз» у Нью-Йорку.
 
Протиепідемічні заходи в боротьбі з поширенням коронавірусу, котрі розробляють організатори «Ю-Ес оупен» для всіх учасників майбутніх змагань, неабияк лякають тенісистів.
 
Приміром, перша ракетка чоловічого тенісу серб Новак Джокович заявив, що на американський «шолом» приїде лише за умови, якщо після завершення турніру й повернення з Північної Америки до Європи не потрібно буде проходити 14-денну ізоляцію.
 
Інакше найсильнішому тенісисту планети доведеться пропустити ґрунтовий «Мастерз» у Мадриді, котрий планують провести одразу після «Ю-Ес оупен»-2020.
 
Прима українського тенісу й п’ята ракетка WTA Еліна Світоліна також iз великим бажанням чекає на вересневий турнір у столиці Іспанії.
 
Бажання якомога краще підготуватися до найрейтинговіших турнірів на ґрунті, котрі проходитимуть восени в Європі, змушує українську тенісистку говорити про ймовірну відмову від виступу на Відкритій першості США.
 
Поблажливий характер нарахування тенісистам та тенісисткам залікових балів у нинішньому сезоні дозволяє їм без остраху за серйозні очкові втрати планувати календар на заключну частину 2020 року.
 
Тобто, відмовившись від участі в обов’язкових для захисту рейтингових балів турнірах, ATP i WTA не штрафуватиме тенісистів. За таких умов Світоліна хоче віддати перевагу виступу в Мадриді, хоча й попереджає, що її рішення не їхати до Нью-Йорка не остаточне.
 
Поки ж тенісний бомонд активно готується до рестарту офіційного сезону. Прима вітчизняного тенісу в ці дні змагається на виставковому турнірі в Німеччині. У середу Еліна мала зіграти у фіналі Bett1Aces у Берліні.
 
На трав’яному корті стадіону імені Штеффі Граф на українку чекала зустріч iз досвідченою чешкою Петрою Квітовою. Через дощ старт їхнього поєдинку кілька разів відкладали й, зрештою, вирішили перенести його на інший день і на іншу арену.
 
Задля проведення другої частини цього виставкового турніру в ангарі берлінського аеропорту Темпельхоф спеціально розбили хардовий майданчик.
 
Там, власне, в п’ятницю, Квітова та Світоліна й зіграють свій фінал, на шляху до якого українка здолала Анастасію Севастову з Латвії (7:6 (7:2), 6:3), а чешка — Кікі Бертенс з Нідерландів (6:3, 6:2).