Скандал у першій лізі: телеграм-канал повідомив про побиття судді матчу «Агробізнес»-«Минай»

17.07.2020
Скандал у першій лізі: телеграм-канал повідомив про побиття судді матчу «Агробізнес»-«Минай»

Після невдачі на Закарпатті «Металіст-1925» програв удома «Авангарду». (Фото з сайта metalist1925.com.)

В умовах, коли увесь спорт, окрім футболу, перебуває у спровокованій коронавірусом затяжній відпустці, напружений, цікавий, насичений інтригою чемпіонат у першому футбольному дивізіоні України — це справжній подарунок долі для спортивних уболівальників.
 
 
Ситуація ж, коли сім майже рівних за силою команд ведуть боротьбу за найвищі місця в турнірній таблиці, не мала й не має місця в жодному іншому вітчизняному турнірі з ігрових видів спорту.
 
 
А що ближче фініш чемпіонату, то вищим стає градус протистояння.
 
За повідомленням телеграм-канала «Бомбардир», після завершення поєдинку між «Агробізнесом» та «Минаєм», який закінчився перемогою закарпатської команди з рахунком 0:2, просто на стадіоні в суддівській кімнаті побили головного арбітра матчу Юрія Іванова. 
 
Водночас президент «Агробізнесу» Олег Собуцький заявив, що на стадіоні суддів ніхто не бив.
 
«Так, зібралося багато людей, аби відреагувати на негативне суддівство. Люди були розлючені, хотіли йти бити суддів. Але я їх затримав, не пустив до суддівської кімнати», — зазначив власник команди з Волочиська.
 
Є інформація, що правоохоронні органи вже займаються даним інцидентом. При цьому, думається, своє розслідування мають провести й в Українській асоціації футболу, аби зрозуміти причини, котрі збурили древні інстинкти у представників роду людського в містечку на Хмельниччині, та зробити кроки для унеможливлення скочування українського футболу до печерної ери.
 
Відкриваючи ж офіційний сайт ФК «Агробізнес», який, до слова, напередодні зустрічі з «Минаєм» провів ребрендинг, можна зрозуміти, що там різко невдоволені рішеннями, прийнятими Івановим у скандальному матчі.
 
Окрім восьми жовтих карток, продемонстрованих футболістам команди-господарки, рефері також призначив у її ворота на другій доданій до основного часу хвилині пенальті.
 
На фотознімку, розміщеному на головній сторінці сайта, представлений момент iз картинним, на думку клубу, падінням гравця «Минаю» у штрафному майданчику «Агробізнесу».
 
А трьома червоними знаками питання, розміщеними над ігровим епізодом, там, ніби, просять футбольну громадськість самостійно оцінити справедливість вердикту, котрий виніс арбітр Іванов.
 
Що цікаво, в минулому ігровому турі серйозні претензії до головного арбітра поєдинку виказували й представники «Прикарпаття», котре через сумнівний пенальті, призначений на 93-й хвилині матчу, зазнало гостьової поразки від лідера перегонів — «Інгульця».
 
Завдяки ж відеоповтору можна чітко було побачити, що підстав для призначення доленосного пенальті у рефері Івана Бондара не було, оскільки футболіст команди, що атакувала, упав в карному майданчику прикарпатців за власним бажанням.
 
«Як таке може бути? Де той Київ, звідки про суддівство кажуть? Навіщо влаштовувати шоу?» — обурювався після матчу головний тренер «Прикарпаття» Володимир Ковалюк.
 
Цікаво, що в позаминулому турі в схожому тоні про роботу футбольних суддів говорили представники «Металіста-1925». Зазнавши мінімальної поразки у матчі з «Минаєм» — прямим конкурентом за путівку до еліти, — голова наглядової ради харківського клубу Сергій Стороженко виступив тоді зі зверненням до УАФ переглянути стандарти роботи суддів на матчах першої ліги. 
 
«Ми звернемося до президента Асоціації Андрія Павелка, аби він нам розповів, чи можна так грати у футбол, як було з «Минаєм». Якщо ми не отримаємо відповіді від нього, то задіємо міжнародну експертизу з цих питань. Шукати ж правди в КДК УАФ ми не будемо, адже усвідомлюємо, що це повністю безрезультатний крок», — наголосив Стороженко.
 
На тлі всіх цих скандалів почали ширитися чутки, що з наступного туру в першій лізі може запрацювати система ВАР. І нехай до її роботи в клубів прем’єр-ліги вже накопичилась купа запитань, усе ж це бодай якось зможе зняти високу напругу в першоліговому дивізіоні.