До Дня взяття Бастилії: в Україні пройде онлайн-фестиваль французьких комедій

14.07.2020
До Дня взяття Бастилії— національного свята Франції — з 14 по 24 липня відбудеться безкоштовний онлайн-фестиваль французьких комедій на сайті ukrsibbank-cinema.org.ua.
 
Відкриватимуть фест уже у вівторок о 19.00 виступом Олега Скрипки.
 
Український співак, чиї життя та творчість пов’язані і з Францією, виконає улюблені французькі пісні разом із сином Устимом та розповість кумедні історії про свято. 
 
До кінопрограми ввійшли 5 хітових французьких комедій. Зіркова комедія «Мадам» розповідає про заможну пару в Парижі, яка збирає гостей на звану вечерю. Але 13 осіб за столом — погана прикмета, тож господиня просить служницю приєднатися до трапези.
 
Головні ролі у стрічці зіграли номінанти премії «Оскар» Тоні Коллетт («Спадковість») і Гарві Кейтель («Скажені пси»), та улюблениця Педро Альмодовара Россі де Пальма («Жінки на межі нервового зриву»).
 
Романтична екшн-комедія «Візьми мене штурмом» — історія дівчини, яка потрапила до елітного загону спецназу. Автор сценарію, режисер і виконавець головної ролі — комік Дені Бун, автор найбільш касового фільму за всю історію французького прокату — «Лашкаво прошимо!».
 
Комедія про платонічну дружбу «По(друг)а» — дебютний фільм Віктора Сен Макарі. До того як зняти своє перше кіно, він 7 років працював на культовій французькій кіностудії Gaumont. Головні ролі у фільмі виконали Вільям Лебхіл («Шукайте жінку») та Марго Бансійон.
 
«Святковий настрій» — нова робота дуету режисерів і сценаристів Олів’є Накаша та Еріка Толедано, авторів культової комедії «1+1». Головний герой «Святкового настрою», організатор урочистих заходів, повинен провести весілля в замку XVII століття — але все ризикує піти шкереберть.
 
Історична комедія «Едмон» запрошує глядачів у Париж кінця XIX століття та фокусує увагу на житті французького драматурга Едмона Ростана. Намагаючись прогодувати сім’ю, він обіцяє видавцю у рекордно короткі строки написати комедію у віршах — так народжується його знаменита п’єса «Сірано де Бержерак».
 
Фест проводять Ukrsibbank BNP Paribas group та Arthouse Traffic. Понад сто років головний акціонер підтримує кінематограф. Компанія виступає партнером національної кінопремії Франції «Сезар» та низки провідних європейських кінофестивалів: у Довілі, Каннах, Фестивалю братів Люм’єр. В Україні Ukrsibbank також підтримує кінопрограми фестивалю «Французька весна в Україні» та «Вечори французького кіно».
 
До речі, серед усіх глядачів, які зареєструються на сайті онлайн-фестивалю, розіграють 100 пляшок рожевого французького вина та 10 сертифікатів у французькі ресторани Києва.