Раз пенальті, два пенальті: «Олександрія» несподівано відібрала очки в «Динамо»

14.07.2020
Раз пенальті, два пенальті: «Олександрія» несподівано відібрала очки в «Динамо»

У матчі проти «Олександрії» футболісти «Динамо» заробили в свої ворота два пенальті. (Фото з сайта УПЛ.)

Після фіналу національного Кубка на київське «Динамо» найближчими днями очікує ще один фінал — за національне «срібло» й путівку до Ліги чемпіонів.
 
 
Набравши в останніх трьох матчах лише одне очко, підопічні Олексія Михайличенка серйозно ускладнили собі життя на фініші чемпіонату, поставивши себе в умови, коли відступати вже нікуди.
 
 
У четвер, коли відбудеться більшість матчів передостаннього туру ЧУ, має з’ясуватися, кому — «Динамо» чи «Зорі» — дістанеться віце-чемпіонський титул та дотичні до нього преференції. 
 
І, мабуть, символічно, що доля срібних нагород значною мірою визначатиметься саме в очному двобої ключових претендентів на цю відзнаку.
 
Щоправда, в «Зорі» на випадок проколу в поєдинку з «біло-синіми» залишиться запасний план у вигляді матчу проти «Десни» за третє місце, яке, за словами головного тренера луганчан Віктора Скрипника, також виглядає симпатично.
 
При цьому для динамівців фініш поза Лігою чемпіонів вважатиметься цілковитим провалом, а ще одного шансу зачепитися за другу сходинку вони більше не матимуть.
 
Після важкого двобою у фіналі національного Кубку з «Ворсклою» в гостьовому поєдинку прем’єр-ліги проти «Олександрії» підопічні Олексія Михайличенка виглядали досить похмуро.
 
Заробивши за гру одразу два пенальті у свої ворота, динамівці не втримали переможний рахунок у матчі й не змогли зрушити з третьої сходинки протоколу.
 
А от «Десна» та «Зоря» після минулого туру помінялися в таблиці місцями. Чернігівські футболісти в рідних стінах не встояли під натиском «гірницького» резерву. Натомість луганський клуб в умовах спекотної погоди на виїзді здолав непоступливий «Колос».
 
«Розуміли, що легко не буде. З такою командою, як «Колос», здобути три очки — це добре. Тож з цією перемогою ми залишаємося в гонці за друге місце», — зауважив наставник «Зорі».
 
Водночас футболісти з Ковалівки цілковито сфокусовані на «плей-оф» за місце в Лізі Європи. І, напевно, вже детально вивчають гру свого майбутнього суперника в стиковому раунді, котрим, найімовірніше, стане «Дніпро-1», адже підопічні Дмитра Михайленка невпинно рухаються до перемоги в другому секстеті.
 
Водночас головний невдаха всього чемпіонату вже відомий. Після того як «Карпати» двічі поспіль проігнорували поєдинки УПЛ, контрольно-дисциплінарний комітет УАФ виключив їх зі складу учасників ліги. Тепер перед «біло-зеленими» стоїть завдання отримати ліцензію для участі в першому дивізіоні.
 
Однак, зважаючи на великі борги та відсутність порозуміння між двома співвласниками клубу, існує великий ризик, що «Карпати» не пройдуть ліцензування й втратять професіональний статус.
 
Однак поки у Львові намагаються врятувати ситуацію. Мер міста Андрій Садовий пропонує своє посередництво в перемовинах між двома «карпатівськими» акціонерами.
 
При цьому новий співвласник клубу Олег Смалійчук наголошує, що готовий викупити у свого компаньйона іншу частку акцій та погасити боргові зобов’язання «біло-зелених».