Без часу на зупинку: «Вест Хем» Ярмоленка бореться за виживання, а «Ман.Сіті» Зінченка — за Лігу чемпіонів

01.07.2020
Без часу на зупинку: «Вест Хем» Ярмоленка бореться за виживання, а «Ман.Сіті» Зінченка — за Лігу чемпіонів

Руслан Маліновський забив п’ятий гол у Серії А. (Фото з сайта: football24.ua.)

Німецька Бундесліга, яка першою вийшла з двомісячного карантину, першою з топ-ліг і завершила сезон (якщо не рахувати французьку Лігу 1, де чемпіонат закінчився достроково).
 
 
Останній тур лише підтвердив домінування «Баварії»: розгромна перемога над суперником «Шахтаря» у ЛЄ — «Вольфсбургом» — i результативні рекорди одразу двох лідерів мюнхенців.
 
 
Поляк Левандовський із 34 голами став найкращим бомбардиром першості, а німець Мюллер, зробивши 21-шу результативну передачу, отримав звання кращого асистента чемпіонату.
 
Останнім шансом врятувати сезон минулої суботи скористався «Вердер»: розгромивши «Кельн», бременці обігнали «Фортуну» і тепер зіграють у «плей-оф» за право грати в елітному дивізіоні.
 
Слідом за Німеччиною визначили чемпіона і на Туманному Альбіоні — переможцем АПЛ за 7 турів до фінішу (і вперше за 30 років) став «Ліверпуль». Підопічні Клоппа виявилися недосяжними для конкурентів після того, як «Ман. Сіті», який iде другим, мінімально поступився «Челсі». 
 
На заміну в цьому матчі вийшов хавбек української національної збірної Олександр Зінченко, а перед цим він відбігав повний поєдинок проти «Бернлі». А от у кубковому протистоянні Сашко участі не брав — залишився у запасі.
 
Зовсім інші завдання вирішує «Вест Хем» Андрія Ярмоленка, який усіма силами намагається зберегти місце в еліті, але поки «молоти» не убезпечили себе від вильоту. Минулого уїк-енду лондонці у дербі програли «Тоттенхему», Ярмоленко на поле не виходив.
 
Чи не найбільша чемпіонська інтрига в іспанській Ла Лізі — на титул претендують і мадридський «Реал», і каталонська «Барселона». Але після двох нічиїх каталонців уперед вирвались саме підопічні Зідана. Мессі і К° тепер доведеться вигравати решту матчів та чекати на осічку конкурентів.
 
Українські ж легіонери на Піренеях допомагають своїм клубам боротися за виживання у Сегунді. Краще поки виходить у «Альбасете» Романа Зозулі: після 8 набраних балів у 4 турах «чорно-білі» піднялись на рятівне 16-те місце. Натомість Андрій Лунін після двох поспіль «сухих» матчів пропустив від «Нумансії» — «Реал Ов’єдо» програв i перебуває у зоні вильоту, але ще має шанси ви­правити ситуацію.
 
Ігрову практику минулого тижня отримали і представники нашої збірної у Серії А. Якщо півзахисник «Лечче» Євген Шахов не допоміг своєму клубу взяти бодай очко у поєдинках iз «грандами» («Міланом» та «Ювентусом»), то хавбек «Аталанти» Руслан Маліновський посприяв тому, що підопічні Гасперіні закріпилися на четвертому «лігочемпіонівському» місці.
 
Ексгравець «Шахтаря» і «Генка» вийшов в основі проти «Лаціо» та забив п’ятий м’яч в італійському чемпіонаті, а «бергамаскам» вдався неймовірний «кабмек» після 0:2 на 11-й хвилині зустрічі.