Вдалий рестарт чемпіонату забезпечив «Металісту-1925» лідерство в першій лізі

01.07.2020
Вдалий рестарт чемпіонату забезпечив «Металісту-1925» лідерство в першій лізі

Вдалий рестарт чемпіонату забезпечив «Металісту-1925» лідерство в першій лізі. (Фото з сайта metalist1925.com.)

Лише два тури минуло після рестарту чемпіонату в першій лізі, а в лідируючій трійці вже відбулися відчутні турнірні перестановки.
 
 
Головна з них — зміна володаря чільної позиції, на яку замість львівського «Руху» піднявся харківський «Металіст-1925». 
 
 
Вочевидь тренерський штаб «металістів» на чолі з Андрієм Демченком удало прорахував усі деталі виходу команди з карантину, хоча, слід визнати, й із суперниками харків’янам пощастило: другу частину сезону в Д-1 «Металіст-1925» розпочав матчами проти відвертих аутсайдерів — запорізького «Металурга» та «Черкащини», котрі мають найбільше шансів вилетіти до нижчого дивізіону.
 
А от переконливо говорити про майбутнє поповнення прем’єр-ліги нині взагалі неможливо. На даному етапі перегонів цілий октет команд перебуває у межах чотирьох очок, тож навіть краматорський «Авангард», який посідає восьму сходинку, цілком реально може опинитися нагорі протоколу.
 
І дарма, що краматорці — єдині з першої вісімки клубів — не подавали заявки до УАФ на визначення їхньої відповідності вимогам вітчизняної прем’єр-ліги. У запеклій боротьбі, яку демонструють претенденти на підвищення в класі, статися може будь-що.
 
При цьому зрозуміло, що випадкових гостей у першій трійці бути просто не може, адже практично в кожному матчі точиться відчайдушна боротьба. Що казати, коли докарантинні лідери першої ліги — «Рух», «Волинь» та «Минай» — у перших поєдинках після рестарту чемпіонату не здобули на трьох жодної перемоги.
 
Через коронавірус, який виявили у кількох футболістів клубу, «рухівці» пізніше за інших провели свій перший після затяжної паузи офіційний поєдинок і завершили його нічиєю в Миколаєві, представник якого в турнірній таблиці перебуває лише на 11-й позиції. За словами гравців «Руху», на перебіг поєдинку на півдні України вплинула неабияка спека, кращу готовність до якої продемонстрували місцеві виконавці.
 
Так само погода втрутилася й у сценарій поєдинку «Минай» — «Інгулець». Потужна закарпатська злива суттєвим чином знівелювала чисельну перевагу господарів поля над гостями з Кіровоградщини, котрі завдяки здобутому очку зберегли позицію в першій трійці.
 
При цьому «Минай», удруге поспіль залишившись без перемоги, в табелі про ранги опустився з третього аж на сьоме місце. Для команди, котра в першій лізі проводить свій дебютний сезон, подiбнi пертурбації можуть мати вагомі психологічні наслідки.
 
Під час коронавірусного карантину «Минай» не раз називали потенційним новачком елітного дивізіону. Тепер же цей статус доводиться підтверджувати справами. Однак поки що гра у півфіналіста національного Кубка відверто не клеїться
.
Певною мірою це стосується й інших «зимових» призерів Д-1 — «Руху» та «Волині», котрі не надто вдало повернулися в гру. При цьому гірше за інших пішли справи у луцької команди, яка в першому після семимісячної перерви офіційному матчі, в Одесі, зазнала болючого фіаско від «Чорноморця» — 2:5.