Тексти «України молодої» краде і видає російською мовою підозрілий рівненський сайт

26.06.2020
Тексти «України молодої» краде і видає російською мовою підозрілий рівненський сайт

Газета "Україна молода" має багаторічну історію на ринку друкованих видань на відміну від сайтів-одноденок. (Фото Івана Леонова)

Крадіжками журналістських текстів у часи інтернету вже мало кого здивуєш.
 
В «України молодої», чиї тексти, як правило, якісні й цікаві, в різний час дозволяли собі поцупити контент навіть поважні видання. Але те, на що журналісти сайта «України молодої» випадково натрапили тепер, таки шокувало!
 
Виявилося, що досі навіть невідомий нам російськомовний (!) сайт із Рівненщини під назвою «Ровєнская правда» (https://rpravda.com/) вже тривалий час нахабно краде всі найцікавіші матеріали з сайта нашої газети разом із фотографіями і, перекладаючи їх російською, подає як власні. Отже, маючи у своїй назві слово «правда», цей ресурс із першої до останньої букви бреше своїм читачам. А ще — погрожує відповідальністю за передрук... не своїх текстів.
 
Якийсь Іван Кондратович, котрий значиться редактором цієї «Ровєнской правди», безсоромно ставить своє прізвище під унікальними текстами журналістів «України молодої».
 
А якщо під деякими текстами і стоять прізвища реальних авторів (їхнього дозволу на передрук, звичайно ж, ніхто не питав. — Авт.), то посилань на саме видання немає.
 
Час від часу «УМ» там згадувалася, але лінків на газету, як це повинно бути, все одно не давали. Тим часом щонайменше 95 відсотків усього контенту цієї москальськомовної «правди» впродовж двох останніх місяців — це тексти, вкрадені з «України молодої».
 
 
    Скан-копія злодійкуватого сайту "Ровєнская правда": російською перекладаються і публікуються виключно тексти "УМ". 
 
 
Ми не знаємо, з якого дива «Ровєнская правда» раптом вирішила, що може нахабно й систематично красти матеріали нашої газети, але запевняємо, що не на тих напали.
 
Ми обов’язково дізнаємось, ху із ху і хто стоїть за цим дивним сайтом, який у своєму розділі «політіка конфіденциальності», вказує, що послуговується... законодавством РФ!!! (цитую дослівно — «в соответствії с трєбованіямі Фєдєрального закона от 27.07.2006. №152-ФЗ «О пєрсональних данних». — Авт.).
 
 
 
 
До речі, адреса його, як для рівненського ЗМІ, теж дивна: 47600, Тернопільська область, м. Козова, вул. Галицька, 7. Відтак редакція «України молодої» має намір звернутися до суду й добиватиметься відповідного покарання для крадіїв.
 
Наразі ж ми оприлюднили цю інформацію для наших читачів, у тому числі з Рівненської області, яких там чимало, а також для колег-журналістів.
 
Сподiваємося, цей текст вони також передрукують)))