Кабмін досі не визначився з датою початку нового навчального року

24.06.2020
У Кабінету Міністрів ще немає рішення, чи підуть учні до школи 1 вересня, чи продовжиться дистанційне навчання, заявила виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій в інтерв’ю РБК-Україна. За її словами, Кабмін досі не напрацював зрозумілого варіанта, як саме почнеться навчальний рік у загальноосвітніх закладах.
«Безперечно, я за те, щоб діти повернулись до школи. Але щоб умови навчання там були безпечними. Зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання — зберегти здоров’я учасників освітнього процесу», — пояснила Мандзій, додавши, що вважає живе спілкування сутністю школи. За словами чиновниці, Міносвіти разом із МОЗ наразі готують протоколи, які визначатимуть заходи безпеки у школах до повернення дітей iз 1 вересня.
«Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу — з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоб кожен учитель зрозумів, як опанували матеріал його учні», — наголосила Мандзій.
Нагадаємо, що Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки i надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня.