«Баварія» знову чемпіон, а «Вест Хем» Ярмоленка бореться за виживання

23.06.2020
«Баварія» знову чемпіон, а «Вест Хем» Ярмоленка бореться за виживання

Демонструючи впродовж сезону напрочуд високу результативність, поляк Роберт Левандовський допоміг «Баварії» здобути восьме чемпіонство поспіль. (Фото з сайта fcbayern.com.)

Після відновлення сезону в чотирьох топ-лігах (у Франції, нагадаємо, першість завершили достроково) матчі чемпіонатів проходять у режимі «нон-стоп»: один поєдинок на 3-4 дні. 
 
 
Зокрема, у Німеччині, яка у травні першою вийшла з карантину, вже встигли відіграти 8 турів.
 
 
Залишився ще один, проте чемпіонської інтриги вже немає — після 12 перемог у Бундеслізі поспіль доволі прогнозвано «срібну салатницю» достроково завоювала «Баварія». 
 
 
«У нас ще є цілі, яких потрібно досягти у цьому сезоні. Ми виграли чемпіонат, далі — Кубок, а потім iще одна велика мета — Ліга чемпіонів, у якій ми постараємось пройти якомога далі», — прокоментував успіх команди наставник мюнхенців Ханс-Дітер Флік.
 
А от в Іспанії, яка слідом за Німеччиною поновила чемпіонат, доля першого місця поки невідома: після нічиєї «Барси» з «Севільєю» каталонців наздогнав мадридський «Реал». У головних претендентів на перемогу в Ла Лізі рівна кількість балів за 8 турів до фінішу, при цьому між собою підопічні Сетьєна і Зідана уже не гратимуть, тож їм доведеться вигравати свої матчі та чекати на осічку конкурента.
 
В Італії ж на футбольні поля вирішили повернутися поєдинками Кубка, а вже потім дограти Серію А. Перший титул у сезоні здобув «Наполі» Дженнаро Гаттузо (для нього це, до речі, дебютний трофей у тренерській кар’єрі), у серії пенальті обігравши «Ювентус». 
 
Відкривати ж чемпіонат довелось «Аталанті» Руслана Маліновського, яка ще у першому таймі забезпечила собі комфортну перевагу над «Сассуоло» та закріпила свої позиції на четвертому «лігочемпіонівському» місці. А хавбек української збірної зіграв останні 20 хвилин матчу, проте результативними діями відзначитись не встиг.
 
Після тримісячної паузи почали грати в футбол і на Туманному Альбіоні: поки ще чинні чемпіони — «Ман. Сіті» — без проблем розгромили кризовий «Арсенал», українець Олександр Зінченко залишився у запасі.
 
Уперше з грудня минулого року вийшов на поле форвард «Вест Хема» Андрій Ярмоленко, якого останні два сезони переслідують травми, але допомогти «молотам» врятуватися від поразки «Вулверхемптону» не зміг.
 
У команд українських легіонерів зовсім різні турнірні перспективи: якщо «городяни» навряд чи втратять друге місце та можуть зосередитись на підготовці до ЛЧ (яку дограють у серпні), то лондонцям потрібно рятуватись від вильоту.
 
Підопічні Мойєса зараз лише 17-ті, а календар не найпростіший: у наступному турі вони зіграють проти минулорічного фіналіста ЛЧ «Тоттенхема».