У Тернополі можна анонiмно повідомляти про порушення карантину

19.06.2020
На Тернопільщині погіршилася епідеміологічна ситуація та значно зросла кількість хворих на COVID-19.
 
Як повідомив на засіданні оперативного штабу боротьбі з коронавірусом лікар-епідеміолог Володимир Паничев, показник інцидентності (середня кількість випадків COVID-19 за останні сiм днів на 100 тисяч населення, яка в разі благополучної ситуації має становити менше 12 осіб на 100 тисяч населення) на сьогодні становить в області 18,9. Зареєстрований також новий летальний випадок.
 
Має тенденцію до зростання і показник інцидентності по обласному центру. У зв’язку з цим, за рішенням згаданого штабу, в Тернополі від учора посилено контроль за дотриманням усіх протиепідемічних заходів у закладах харчування і торгівлі, на ринках, у торговельно-розважальних центрах i в міському громадському транспорті.
 
Зокрема, за інформацією пресслужби Тернопільської міськради, на всіх вищевказаних об’єктах здійснюватимуть щоденні перевірки спеціально створенi мобільнi групи у складі працівників Держпродспоживслужби, міського відділу поліції, управління патрульної поліції та муніципальної інспекції.
 
До слова, під час перевірки, здійсненої у минулі вихідні співробітниками міського відділу поліції, найбільше порушень карантинних вимог було зафіксовано у закладах громадського харчування та «маршрутках» приватних перевізників, тому ці дві сфери мають контролювати особливо.
 
З метою виявлення порушень карантинного режиму та оперативного реагування на них відповідними службами міською владою Тернополя також створено онлайн-форму, за допомогою якої будь-хто може навіть анонімно повідомляти про порушення.