У Києві хвора на коронавірус директорка школи продовжувала ходити на роботу

17.06.2020
В Україні за останню добу зафіксували 666 випадків коронавірусу. Найбільше нових — у Львівській, Рівненській i Волинській областях.
 
 
Загальна кількість інфікованих досягла вже понад 32 тисяч. Міністерство охорони здоров’я пов’язує зростання добової кількості нових випадків iз порушенням громадянами протиепідемічних вимог, а не зі збільшенням кількості тестувань. 
 
 
«Ми переплутали пом’якшення карантинних заходів iз повним скасуванням обмежень. Повністю нехтуємо рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я: дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками, користування масками. Це перше. По-друге, ми бачимо певні спалахи в окремих населених пунктах, вони пов’язані з проведенням тих чи інших свят, знову ж таки, з недотриманням карантинних обмежень», — зазначив під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов. 
 
Серед тих, хто нехтує правилами безпеки, хоч як дивно, педагоги. У Києві на COVID-19 захворіла директорка школи у Святошинському районі, проте продовжувала спілкуватись iз великою кількістю людей і ходила на роботу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
 
За словами очільника міста, після отримання позитивного тесту на COVID-19 директорка нікому нічого не сказала й надалі виконувала свої обов’язки. 
 
І це не перший випадок заражень у навчальних закладах. Відомо, що серед персоналу ще трьох дитячих садків столиці виявили хворих на коронавірус.
 
Наприклад, у столичному садку Оболонського району на коронавірус захворіла вихователька дитячого садка, вона перебуває на самоізоляції і проходить лікування в домашніх умовах. Поки не встановлено, чи встигла вона заразити дітей у садку.
 
А от у Солом’янському районі столиці COVID-19 виявили у викладача музики в садочку. Було встановлено, що захворіла в цієї викладачки вся родина. Вона перебуває на амбулаторному лікуванні. 
 
Оскільки це непоодинокі випадки нехтування правилами безпеки, Держпродспоживслужба Києва вже звернулася до поліції щодо порушення проти керівників i вихователів навчальних закладів провадження за порушення правилами самоізоляції і нараження інших людей на небезпеку. 
 
Окрім цього, столична влада заборонила купатися на київських пляжах. Хоча вони й працюють у режимі прибережних зон відпочинку, там можна лише засмагати, про це повідомили у столичній мерії.
 
І додали, що дозвіл на відкриття купального сезону повинні дати у Держпродспоживслужбі. Відпочивальникам наразі радять дотримуватися дистанції, регулярно обробляти руки дезінфікуючими засобами. Місто організовує дезінфекцію муніципальних пляжів двічі в день. 
 
Нагадаємо, в Україні дозволили відкрити морські пляжі в цьому сезоні, оскільки вчені прийшли до висновку, що на морі коронавірус буде гинути, а в річках ним досить складно заразитися.