«Динамо» виграло принципову мінідуель у конкурента за місце в Лізі чемпіонів

16.06.2020
«Динамо» виграло принципову мінідуель у конкурента за місце в Лізі чемпіонів

У поєдинках із лідерами вітчизняного футболу дебютант еліти — «Колос» — додає у зрості. (Фото з сайта shakhtar.com.)

Ліга чемпіонів завжди була тим орієнтиром, з прицілом на який прокладають свій курс вітчизняні гранди.
 
 
Право напряму потрапити до еліт-раунду Суперліги, котре отримує найсильніша команда України, додатково підвищило цінність чемпіонського титулу в нашій країні.
 
 
У попередні десять сезонів вісім разів національне «золото» діставалося «Шахтарю».
 
 
А ще один переможний тур на внутрішній арені — і «гірники» знову матимуть пряму перепустку до провідного клубного турніру Старого світу.
 
Минулого «уїк-енду» підопічні Луїша Каштру завдяки точному удару кращого бомбардира чемпіонату — Мораеса — мінімально здолали «Колос».
 
Як не намагалися підопічні Руслана Костишина перервати свою затяжну серію невдач, зупинити чемпіонську ходу донецького клубу їм не вдалося.
 
«Проти «Шахтаря» вище голови не стрибнеш», — сказав після поєдинку наставник ковалівців. 
 
Доволі несподівано пробившись до першої шістки, команда-новачок УПЛ на другому етапі першості не здобула ще жодного очка. Проте Руслан Костишин оптимістично сприймає ситуацію:
 
«Граючи матчі з кращими колективами чемпіонату, наша команда росте. Як би не було тяжко, стараємося грати у свій футбол. Вважаю, що виглядаємо достойно, але в таких матчах добре видно різницю між командами і стає зрозуміло, як нам працювати на трансферному ринку».
 
Перспективний план на найближчий період озвучили й у «Динамо». За словами уругвайського півзахисника «біло-синіх» Карлоса Де Пени, перед командою стоїть завдання завершити чемпіонат на другому «лігочемпіонському» місці та здобути національний кубок.
 
Гра минулих вихідних у Запоріжжі проти «Зорі» для динамівців мала вельми принципове значення. Поєдинок з прямим конкурентом за високе місце — традиційна гра за «шість очок».
 
І хто знає, чим би завершилася та гра, коли б за рахунку 1:0 на користь луганчан над «Славутич-ареною» не зарядила злива, котра змусила рефері на певний час зупинити поєдинок. Після вимушеної перерви підопічним Олексія Михайличенка вдалося зламати хід поєдинку та вперше в чемпіонаті відсвяткувати вольову перемогу.
 
Єдине, що трохи затьмарило «біло-синім» радість від успіху, — травма їхнього капітана Сергія Сидорчука, котра стала наслідком грубої гри хорватського легіонера «Зорі» Ловро Цвека.
 
Через три хвилини після виходу на заміну він побачив перед собою червону картку — пробита дірка в щитку Сидорчука, рвана рана на його гомілці та докази, представлені системою ВАР, не залишили арбітру Миколі Балакіну інших варіантів.
 
Загалом, як зауважив головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник, долю матчу визначила індивідуальна майстерність футболістів «Динамо». Очільник луганського клубу привітав команду Олексія Михайличенка з перемогою, однак попередив, що боротьба за Лігу чемпіонів не завершена.
 
Вочевидь не варто скидати зі «срібних» рахунків і «Десну», котра продемонструвала свій прихований потенціал, у гостях розбивши «Олександрію». Усього лише три пункти відділяють чернігівський та луганський клуби від «біло-синіх».
 
А попереду в чемпіонаті — ще шість турів. Тож говорити щось напевне про перевагу однієї команди над двома іншими, думається, не варто. Поки ж реальним виглядає лише одна річ — це невідворотне наближення чемпіонства донецького «Шахтаря».