На Тернопільщині створюють сучасний завод із виробництва соків, джемів та дитячого харчування

10.06.2020
Попри глобальну кризу, яка насувається у зв’язку з пандемією коронавірусу, позитивні економічні новини в регіонах додають оптимізму.
 
Так, у Бучацькому районі, за повідомленням пресслужби облдержадміністрації, розпочалося створення підприємства з виробництва фруктових соків, джемів, пюре та дитячого харчування.
 
Запустити такий завод уже в квітні наступного року має фермерське господарство «Гадз», відоме далеко за межами області як одне з найбільших підприємств в Україні, що спеціалізується на садівництві, зокрема, вирощуванні яблук, груш та слив.
 
Наразі представники господарства підписали угоду на поставку з Італії сучасного обладнання для переробки фруктів. Планова потужність майбутнього підприємства — 3 тонни на годину, і працюватиме воно майже цілодобово, забезпечуючи роботою як мінімум пів сотні людей.
 
Виробничий комплекс включатиме цехи з прийому сировини та переробки фруктів, власну лабораторію, камери зберігання готової продукції. Продукцію там виготовлятимуть як для роздрібної торгівлі, так і для постачання на інші підприємства, в тому числі кондитерські фабрики, для подальшої переробки.
 
До речі, в радянські часи консервні заводи (так їх тоді називали), що займалися переробкою місцевих фруктів та овочів, були фактично в кожному районі Тернопільської області. Однак із переформатуванням економічної системи вони чомусь закрилися, а ринок заполонила привозна, здебільшого імпортна, готова продукція.