Андрій Шевченко разом зі штабом продовжить керувати збірною до кінця 2022 року

10.06.2020
Андрій Шевченко разом зі штабом продовжить керувати збірною до кінця 2022 року

Андрій Шевченко разом зі штабом продовжить керувати збірною до кінця 2022 року. (Фото з сайта uaf.ua.)

Після виходу в елітний дивізіон Ліги Націй та дострокового завоювання путівки на ЧЄ пролонгація контракту (який закінчувався у червні) з наставником збірної Андрієм Шевченком та його штабом було лише справою часу.
 
 
І минулої суботи про продовження співпраці оголосили офіційно — Андрій Миколайович очолюватиме головну команду до кінця 2022 року.
 
 
«Мені дуже приємно, що виконком Української асоціації футболу вирішив надати мені та моєму штабу контракт ще на 2,5 року. Домовленості вже є, залишилось підписати договори, що ми і зробимо», — не приховував радості головний тренер.
 
За словами президента УАФ Андрія Павелка, контракти продовжать на тих же фінансових умовах, що й були.
 
«Із Шевченком обговорювали ситуацію, знали про інтерес до нього від різних клубів. Але для нас найголовніше, що в Андрія навіть натяку не було на зміну команди. Штаб залишається у такому ж складі, але ще залучимо фахівця з Італії, раніше він працював в Англії (раніше ЗМІ писали про фахівця з фізичної підготовки Андреа Аззаліна. — Ред.)», — розповів Павелко.
 
Функціонер також пояснив, чому контракт продовжать саме до кінця 2022-го: «Чемпіонат світу в Катарі пройде у грудні 2022-го. Договір розрахований з умовою, якщо наша збірна вийде на «мундіаль», і до самого його кінця».
 
Проте пріоритетне завдання для збірної зараз — чемпіонат Європи, який через пандемію коронавірусу перенесли на наступне літо. Про це Шевченко говорив і взимку, коли італійські ЗМІ активно сватали його в «Мілан», це ж він підтвердив і минулого тижня.
 
«У нас залишилась незавершена справа — Євро-2021. Стартує Ліга Націй, відбір на ЧС. У зв’язку з пандемією, за найкращого сценарію, збірна збереться у вересні. Команда укомплектована, масових змін не буде, ми за всіма стежимо. У майбутньому будемо дивитись на гравців, які також матимуть шанс потрапити в збірну», — розповів про плани наставник збірної.
 
Окрім головного питання порядку денного, на виконкомі в суботу також призначили трьох нових віцепрезидентів — екстренера «Динамо» Анатолія Дем’яненка, колишнього віцепрезидента «Руху» Олександра Шевченка та керівника управління забезпечення діяльності УАФ Алана Плієва. Таким чином, у Павелка тепер аж 14 заступників. 
 
«Усі віцепрезиденти — дуже міцна команда, яка за своїми напрямами відповідає за розвиток українського футболу. Для перемог і успіхів потрібна міцна команда», — пояснив очільник УАФ таку велику кількість функціонерів.