І ми хочемо «повелюрити»: під Кабміном протестували представники ресторанного бізнесу

03.06.2020
І ми хочемо «повелюрити»: під Кабміном протестували представники ресторанного бізнесу

Справедливі вимоги. (Фото з сайта magnolia-tv.com.)

Із мережі — в реал: після інтернет-флешмобу 21 травня (про який «УМ» повідомляла) Українська ресторанна асоціація організувала вуличну акцію протесту.
 
 
Із закликом дозволити працювати під стінами Кабінету Міністрів зібралося близько 400 представників галузі громадського харчування.
 
 
Вони були одягнені в уніформу своїх закладів й «озброєні» каструлями та іншим металевим посудом. Люди вимагали відкрити ресторани раніше, ніж 10 червня. 
 
 
Як відомо, з 1 червня в Україні стартував третій етап послаблень карантину. Запрацювало метро, відкрилися торговельнi центри, спортзали, дитячі садки тощо.
 
А кафе й ресторани влада знову відсунула на потім. За словами одного зі  співзасновників ресторанної асоціації Сергія Трахачова, дозвіл на відкриття літніх майданчиків iз 11 травня не мав позитивного впливу на половину українського сегменту кафе-барів-ресторанів. Менше 10% усіх закладів змогли ви­йти на беззбитковий рівень.
 
А ще майже 25% закладів громадського харчування песимістично оцінюють свої можливості відновити роботу після скасування карантину й подумують про припинення діяльності. 
 
Враховуючи, що в індустрії громадського харчування працює близько мільйона людей, які фактично залишилися без доходів, ситуація взагалі виглядає досить песимістичною.
 
Адже чи не кожен iз працівників їдалень, кафе, ресторанів, барів має дітей, батьків, інших родичів на утриманні. Люди хочуть працювати — безпечно, негайно і на законних підставах. Чи почули у владних кабінетах грюкіт каструль — стане зрозуміло найближчими днями. 
 
P.S. На розгляді Кабміну перебуває проєкт документа, який передбачає відкриття закладів громадського харчування з 4 червня.