У НОК України розповіли, як підтримували спортсменів та тренерів під час карантину

29.05.2020
У НОК України розповіли, як підтримували спортсменів та тренерів під час карантину

Олімпійський чемпіон, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

Краще за уславлених спортсменів-чемпіонів, яким у своїй кар’єрі не раз доводилося долати різного роду випробування, навряд чи хтось зможе розповісти про рецепти проходження кризових ситуацій.
 
«Сила в кожному з нас, успіх тільки в наших руках. Нам усім варто навчитися приймати нові виклики і продовжувати йти вперед своїм шляхом. Ніколи не можна здаватися», — радить олімпійський чемпіон, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.
 
Перенесення на наступний рік літньої Олімпіади в Токіо поламало плани чималій групі спортсменів, зануривши їх, без сумніву, в неприємні роздуми.
 
Розуміючи наявну проблематику, в Національному олімпійському комітеті України взялися за психологічну підтримку вітчизняних спортсменів та тренерів, закликавши їх не гаяти час на карантині, а використати його для самовдосконалення.
 
На організованих за допомогою сучасних засобів інтернет-комунікації навчальних вебінарах їхніх слухачів знайомили з питаннями олімпійської освіти, основами фінансової грамоти, юридичними питаннями, шляхами просування власного бренду тощо.
 
Окрім того, в НОК запропонували українським олімпійцям тренінги з відомими спеціалістами з особистісного зростання. 
 
А ще у слухачів онлайн-курсів є можливість долучитися до циклу лекцій фахівців Олімпійського інституту Національного університету фізичного виховання та спорту України, котрі розповідають про психологічні аспекти підготовки атлетів, організацію тренувального процесу та методики розвитку фізичних якостей в умовах карантину, а також знайомлять гостей своїх вебінарів із важливою роллю збалансованого раціону харчування в житті спортсмена.
 
За словами Сергія Бубки, започаткований НОК України навчальний процес «відвідують» не тільки вітчизняні спортсмени та тренери, слухають їх також і їхні колеги з дружніх національних олімпійських комітетів. А це більше 4тис. учасників із десяти країн.
 
«Легких шляхів до вершини не буває», — наголошує в інтерв’ю сайту iSport.ua Сергій Бубка й закликає всіх членів української олімпійської сім’ї налаштовуватися на тривалу підготовку до Токійської олімпіади, котру японці всіма силами прагнутимуть провести наступного літа.