Король Таїланду Рама X орендував цілий готель у Баварії на час карантину

26.05.2020
Король Таїланду Рама X орендував цілий готель у Баварії на час карантину

Короля Таїланду Раму X навіть пандемія не змусить відволіктися від гарему.

Король Таїланду Рама X орендував цілий готель у Баварії і живе там, як у палаці, разом зі своїм гаремом. Так монарх «самоізолюється», поки його піддані борються з коронавірусом на батьківщині.
 
Популярний американський таблоїд «Нью-Йорк Пост» повідомляє, що наприкінці березня, коли в Південно-Східній Азії почала набирати силу епідемія коронавірусу, 68-річний Маха Вачиралонгкорн
 
Рама Х утік до Європи з 20 наложницями та численною челяддю, де орендував у німецькій Баварії весь чотиризірковий готель Grand Hotel Sonnenbichl, щоб у ньому провести тяжкі дні (і місяці) усамітнення на карантині. Його гарем i прислуга мають забезпечити комфортне перебування на карантині.
 
І хоча на той час усі баварські готелі вже припинили роботу з огляду на стрімке поширення епідемії, баварська влада зробила виняток для монарха та його табуна дівчат і армії прислуги, оскільки вони «репрезентують собою окрему групу єдиної територіальної приналежності без симптомів захворювання».
 
Тайська королівська родина є найбагатшою монаршою родиною світу, багатшою від британської. Рама X сповна використовує це, має репутацію короля-гультяя, який більшість свого життя провів у найрозкішніших салонах Європи та світу. У Німеччині Рама X має власну резиденцію, в якій мешкав із лютого, але серед його прислуги виявили 119 заражених коронавірусом. Заражених депортували до Таїланду, а король перебрався до нового «чистого» сховища в Баварських Альпах із новими «чистими» наложницями та прислугою.
 
За понад два місяці «усамітнення» в Баварії король лише раз відвідав батьківщину на 19 годин, щоб зробити фотосесію для вітчизняних ЗМІ про те, як він перебуває душою і тілом із власним народом i разом iз ним мужньо переносить випробування пандемією. Не подіяло. Тисячі тайців виступили з різкою критикою короля в соцмережах, хоча таке в Таїланді заборонено на законодавчому рівні.
 
За критику короля передбачене ув’язнення терміном до 15 років. Тому представники тайської опозиції звернулися до закордонних ЗМІ з проханням розкривати та піддавати критиці поведінку їхнього монарха. На заклик відгукнулася частина «серйозних» ЗМІ, але найбільше й залюбки розписують «страждання» тайського короля численні європейські таблоїди.
 
Рама X зійшов на престол Таїланду 4 травня 2019 року після смерті свого батька. У новоспеченого короля чотири офіційні дружини і семеро дітей. Головною є наймолодша Сутхіда, з якою він одружився за три дні до коронації. Сутхіда має статус королеви-консорта. Але не уточнюється, чи Рама X забрав її разом із 20 наложницями на карантин до Баварських Альп.