У Монастириську на Тернопільщині закохані побрались у масках та рукавичках

28.04.2020
У Монастириську на Тернопільщині закохані побрались у масках та рукавичках

Марія та Богдан Капеняки під час шлюбної церемонії у Монастириську. (Фото зі сторінки Монастириського ДРАЦС у «Фейсбуці».)

Як відомо, на час карантину органи державної реєстрації актів цивільного стану України тимчасово зачинені, однак закон дозволяє парам, які подали заяви до введення карантину, зареєструвати шлюб. Звісно, без традиційних людних урочистих церемоній.
 
Такою можливістю скористалася молода пара з райцентру Монастириська, який із самого початку епідемії COVID-19 залишається епіцентром поширення коронавірусу — на сьогодні з 612 випадків захворювання Тернопільщини 175 припадає саме на цей район.
 
Марія та Богдан Капеняки, які подавали заяву на реєстрацію шлюбу ще на початку березня, не захотіли змінювати заплановану дату створення сім’ї.
 
Відтак 25 квітня в Монастириському ДРАЦСі відбулася перша шлюбна церемонія у масках. Як і належить за карантинними правилами, молодята та їхні батьки (не було навіть дружок із дружками) були в масках та рукавичках.
 
«Як приємно, що в нас, у Монастириськах, наперекір пандемії вирує життя. Віримо, що кохання здолає всі негаразди і в нас буде все добре. Любові, кохання, достатку, взаєморозуміння вам. А основне — будьте здорові», — написали з цього приводу співробітники Монастириського ДРАЦС на своїй сторінці у «Фейсбуці».
 
А от вінчання молодята таки змушені відкласти аж на липень. І дуже сподіваються, що до того часу карантин закінчиться.