Подольськ на Одещині закрили на карантин

24.04.2020
Через два дні після Велико­дня  місто Подольськ, де мешкає трохи більше, аніж 40 тисяч жителів, закрили на карантин: тут уже понад 40 осіб захворіли на коронавірус.
 
Серед тих, хто занедужав — вісім медиків. Один із них — сімейний лікар та завідувач поліклінічного відділення Подільської міської лікарні Віктор Галиченко помер від коронавірусної інфекції.
 
«Віктор Галиченко відчув перші симптоми коронавірусу ще 8 квітня, але думав, що зможе вилікувати себе самостійно, тому запізно звернувся по допомогу до колег, — розповіла в. о. директора департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Наталія Одарій-Захар’єва. — З 16 квітня медик був госпіталізований, та через три дні йому стало гірше й чоловіка перевели на апарат ШВЛ, але стан 60-річного лікаря, у якого до того ж були хронічні захворювання, погіршився й врятувати його не вдалося».
 
Чоловік помер у кареті швидкої допомоги, коли його спробували транспортувати з Подольська до Одеської міської інфекційної лікарні з метою надання більш кваліфікованої допомоги. Віктора Галиченка поховали у закритій труні з усіма запобіжними заходами.
 
У Подольській лікарні наразі триває епідрозслідування, яке має з’ясувати обставини масового зараження медперсоналу. За попередньою версією, у лікарні поширення коронавірусу сталося через неправильне використання засобів захисту.
 
Через масове зараження медиків лікарню закрили на два тижні, загони Нацгвардії України оточили цей невеликий населений пункт неподалік Одеси, а рятувальники ДСНС проводять там посилену дезінфекцію.
 
Всі медпрацівники та пацієнти в обов’язковому порядку пройдуть ПЛР-тестування на Ковід-19. На період дії карантину всіх хворих, які потребують екстреної госпіталізації, відправлятимуть до сусіднього міста Балта.
 
За останні 48 годин в Одеській області лабораторно підтверджено 161 випадок захворювання на коронавірус. З них в Одесі — 47 випадків (один чоловік помер), в Біляївському районі поруч із містом Теплодар — 27 нових випадків.