Черкащан просять допомогти доcтавляти гарячі обіди дітям та старшим людям

22.04.2020
Черкащан просять допомогти доcтавляти гарячі обіди дітям та старшим людям

Учасники акції «Допоможи ближньому» готують гарячі обіди для нужденних. (Фото надане пресслужбою Черкаської міської ради.)

У Черкасах підприємці та волонтери за підтримки міської влади започаткували акцію «Допоможи ближньому».
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській міській раді, допомогти ближньому — це значить забезпечити гарячим харчуванням дітей, які потрапили у складні життєві обставини, і малозабезпечених людей, які через карантин залишилися без продуктів харчування.
 
На заклик гуртом допомогти таким містянам відгукнувся місцевий бізнес, надавши необхідне для приготування обідів.
 
Готувати їх погодилася підприємець, яка є організатором харчування у трьох школах Черкас. Міська влада допомогла з приміщенням, виділивши їдальню загальноосвітньої школи №3.
 
Як розповідає підприємиця Жанна Котенко, приготуванням їжі зайняті три кухарі з 20-річним стажем роботи. Сьогодні у меню, наприклад, макарони з маслом, сарделька та вітамінний салат. 
 
«Кожного дня намагатимемося робити меню смачним і різноманітним. Наразі волонтери розвезли адресно майже 200 порцій гарячих обідів дітям. Протягом тижня планується наростити потужності й виготовляти мінімум 600 порцій на день, забезпечивши їжею і людей старшого покоління, які перебувають у скрутних обставинах», — зазначає пані Жанна.
 
«Зараз не вистачає людей для доставки цих обідів. Адже розвозити їх потрібно оперативно, щоб люди мали змогу поїсти гаряче. Тож запрошуємо усіх охочих на волонтерських засадах долучатися до цієї справи: можна допомогти і розвезенням, і продуктами харчування. Плануємо проводити акцію до кінця карантину, адже людське життя і здоров’я  безцінні», — додає один з ініціаторів акції, підприємець і депутат Черкаської міськради Юрій Тренкін.