Подружжя фермерів подарували медикам Каховки півмільйона тюльпанів та нарцисів

22.04.2020
Подружжя фермерів подарували медикам Каховки півмільйона тюльпанів та нарцисів

Всеукраїнський фестиваль тюльпанів «Маленька Голландія» ніби перемістився у поліклініки Херсонщини. (Фото з сайта kahovka.crl.org.ua.)

Засновник фермерського господарства Віталій Шакало в Херсонській області разом із дружиною особисто зрізав близько півмільйона тюльпанів та нарцисів, роздавши запашні квіти через групу активістів медикам каховських лікарень.
 
Так вирішили зробити, як стало ясно, що нинішньої весни через коронавірусний карантин неможливо провести всеукраїнський фестиваль тюльпанів «Маленька Голландія».
 
«Тюльпани будемо розвозити по всіх лікарнях, нехай вони радують медиків та допомагають їм боротися з підступною заразою, — каже Віталій Шакало. — У Каховці українські патріоти задіяні у цій благородній акції. Можна сказати, що медики отримають фестиваль тюльпанів з доставкою додому».
 
А, крім того, помилуватися полями квітучих тюльпанів на Херсонщині можна у віртуальному режимі.
 
Медпрацівникам КНП «Каховська центральна районна лікарня» ароматний подарунок привезли волонтери Володимир Федченко та Віталій Поздняк.
 
Лікарі, медсестри та санітарки отримали по величезному оберемку весняних квітів, ароматної лаванди, а також по пакету цілющого чаю з польових трав.
 
Медики Херсонщини у захваті від весняного подарунка. Яскраві квіти розставляють не лише у своїх кабінетах, а й у палатах пацієнтів, щоб додати їм сил на швидке одужання.
 
«Ми оптимісти й віримо, що все буде добре, — розповіла директорка КНП «Каховська ЦРЛ» Олена Мазур. — На щастя, роботи для медиків у Херсонській області поки що не так багато, як у Європі або США, отож маємо час підготуватися та надати всім людям кваліфіковану допомогу».
 
Господар квітучих площ розповів, що працювати в поле виходить винятково з дружиною. Всі працівники тимчасово на карантині, бо немає можливості підвозити людей, та й не кожен ризикне вийти на роботу.
 
Епідемія коронавірусу, яка вибухнула в усьому світі, не лише залишила українців без традиційних фестивалів та свят, а й зруйнувала плани на щедрий урожай багатьох аграріїв на півдні країни. За словами Віталія Шакало, немалі гроші були вкладені в організацію фестивалю тюльпанів, який не відбувся.
 
Через це довелося серйозно урізати фінансові витрати на посадку овочів та фруктів.
 
Утім відмовитися від посадки спаржі, лаванди, шафрану й літніх декоративних квітів знаменитий аграрій не має наміру. За його словами, є надія, що до червня-липня ситуація зміниться і численні туристи з усієї країни все ж таки приїдуть на екскурсії до Херсонської області милуватися ліліями п’яти різних сортів.
 
Закривати літній сезон-2020 квіткові фермери півдня України все ще планують традиційним збором урожаю золотого шафрану.