Експосадовці Полтавської ОДА розікрали гроші на ремонт обласного аеропорту

14.04.2020
Співробітники Управління СБУ в Полтавській області викрили схему розкрадання бюджетних коштів під час виконання ремонтних робіт на об’єктах критичної інфраструктури регіону.
 
У ході досудового слідства було з’ясовано, що комерційна структура виконала будівельні роботи за кошти обласного бюджету лише частково.
 
Як повідомляється на сторінці Управління СБУ в Полтавській області у «Фейсбуці», бізнесмен підготував акти виконаних робіт, до яких вніс недостовірні дані, зокрема щодо капітального ремонту будівлі аеропорту «Полтава», оскільки частина робіт фактично не виконувалася. 
 
Експосадовці Полтавської облдержадміністрації, які діяли у змові з бізнесменом, прийняли та оплатили в повному обсязі фіктивні акти. Співробітники Управління СБУ також задокументували факти порушення менеджментом комерційної структури податкового законодавства під час освоєння бюджетних коштів, що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
У результаті проведених експертиз, а також завдяки іншим доказам, одержаним у межах досудового розслідування кримінального провадження, підтверджено завдавання збитків державі на суму понад 5,8 мільйона гривень.
 
У ході слідчих дій основному фігуранту кримінального провадження — колишньому директору будівельної фірми — повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 212, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Заходи з викриття оборудки проводилися під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області за активного сприяння керівництва Полтавської облдержадміністрації.