День добровольця: тисячі патріотів закликали владців не здавати Україну

17.03.2020
День добровольця: тисячі патріотів закликали владців не здавати Україну

Марш патріотів у День добровольця. (Фото організаторів.)

Близько 5 тисяч людей узяло участь у заходах із нагоди Дня добровольця в центрі Києва 14 березня.
 
 
Учасники провели ходу з Михайлівської площі центральними вулицями, після чого прийшли до будівлі офісу президента, де відбувся мітинг.
 
 
Патріоти виступили з критикою багатьох ініціатив чинної влади, зокрема в рамках переговорного процесу в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.
 
Закликали президента Володимира Зеленського та його команду не йти на проведення місцевих виборів в окупованих районах Донецької та Луганської областей до повного повернення Україні контролю над державним кордоном iз РФ, не погоджуватися на амністію бойовиків і на інші кроки, які суперечать національним інтересам України.
 
На мітингу також звучали заклики не забувати про те, що територіальна цілісність України може бути відновлена тільки після повернення як окупованих Росією територій ОРДЛО, так і анексованого «старшим братом» півострова Крим.
 
Серед вимог — і пріоритетний розвиток сектору оборони і сучасних озброєнь для українського війська; і наполягання на позиції, що Росія повинна заплатити за руйнування на Донбасі й у Криму! Не оминули згадати й про політичні переслідування добровольців, військових i волонтерів, вимагаючи їх припинити.
 
Марш патріотів відбувся без порушень правопорядку, повідомила столична поліція. Також зазначили, що організатори акцій завчасно повідомили про маршрут слідування, тож правоохоронці супроводжували їх, забезпечуючи проходження колони. Працівники всіх відомств системи МВС, котрі залучалися, були забезпечені медичними масками.