«Київ-Баскет» зазнав болісної поразки у першому матчі чвертьфіналу Кубка Європи

06.03.2020
«Київ-Баскет» зазнав болісної поразки у першому матчі чвертьфіналу Кубка Європи

У «Київ-Баскета» було мало шансів проти потужної турецької «Каршіяки». (Фото з сайта www.fiba.basketball.)

Після того як у Старому світі пройшли перші поєдинки кваліфікації на ЧЄ-2021, на континенті знову повернулися до міжнародних клубних матчів.
 
 
Віце-чемпіон минулого розіграшу української суперліги — «Київ-Баскет» — за підсумками другого групового етапу Кубка Європи ФІБА не зміг посісти першу сходинку в своєму квартеті, програвши в заключному турі лідерство латвійському «Вентспілсу». 
 
 
Тож у чвертьфіналі КЄ команді Айнарса Багатскіса випало грати з потужним представником турецького баскетболу — лідером національної першості — «Каршіякою».
 
 
На шляху до «плей-оф» турецький опонент «Київ-Баскету» зазнав лише однієї поразки в 12 поєдинках. При цьому другий груповий раунд «Каршіяка» взагалі подолала на одному диханні, показавши 100-відстоковий результат.
 
Відтак до Києва, на перший поєдинок чвертьфінальної серії, турецький колектив їхав у хорошому настрої та з потужними аргументами.
 
Узяли з собою на виїзний матч гості з Ізміру й свою групу підтримки, котра під куполом невеличкого столичного палацу спорту «Венето» (колишній спорткомплекс «Меридіан») виглядала доволі гучно й колоритно.
 
Тож баскетболісти «Каршіяки» доволі швидко призвичаїлися до незнайомої обстановки й після мінімально програної стартової чверті, в подальшому повністю перебрали під свій контроль хід поєдинку.
 
Натомість підопічні Багатскіса виглядали немов не в своїй тарілці. За словами центрового «Київ-Баскета» В’ячеслава Петрова, грати проти лідера турецького баскетболу було тяжко, перш за все, фізично. Дати ж гідний бій «Каршіяці» столичному клубу не дозволив брак досвіду поєдинків із суперниками подібного класу.
 
«Жоден із наших суперників у чемпіонаті країни, а також попередні опоненти в Кубку Європи не дотягує до рівня «Каршіяки», — наголосив Петров. Відтак і не дивно, що на фініші київського двобою суперників розділили 18 очок (71:89).
 
Водночас очільник київських «бджіл» потішився, що його підопічні заробили в матчі 71 очко, тоді як, зазвичай, турецький флагман більше 60 балів не пропускає.
 
За словами Багатскіса, «Київ-Баскет» хоч і програв, але здобув важливий досвід протистояння з потужними європейськими клубами. «Так далеко з українських клубів у цьому євротурнірі ніхто не проходив», — сказав латвійський наставник київського колективу.
 
Капітан «бджіл» Максим Пустозвонов додав, що завдяки лише одному нападу трофеї не виграються. «Сьогодні ми багато помилялися в нападі. І суперник миттєво нас за це карав. До того ж ми погано зіграли в захисті», — деталізував лідер «жовто-чорних».
 
Утім, попри неприємний результат першого двобою, котрий залишає зовсім мало шансів «Київ-Баскету» на загальний успіх, Максим обіцяє в матчі-відповіді дати супернику гідний бій. У кожного з нас є ім’я, і ганьбити його немає жодного бажання», — заявив Пустозвонов.