Українців перевірятимуть на коронавірус російськими тест-системами

04.03.2020
Про коронавірус зараз у світі не говорить хіба що лінивий, і від цієї нової небезпечної напасті наразі померло 3 тисячі 117 людей.
 
Тож заходи протидії їй із боку нашої влади мали б лише вітатися. Проте, виявилося, щойнопризначений президентом Зеленським на посаду заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони (колишній соратник Азарова) Олексій Соловйов не встиг цими днями як слід вмоститися у крісло, як тут же розпочав величезну оборудку з неймовірними втратами для бюджету і безпеки України.
 
Про алогічні рішення РНБО щодо закупівлі тест-систем на визначення заражених українців написала для широкого загалу на своїй сторінці в Facebook нардеп від «Голосу» Олександра Устінова: «Всі пропустили рішення РНБО стосовно коронавірусу в Україні, де чорним по білому написана назва компанії, в якої збираються закуповувати тест-системи для українців, начебто українського походження. От тільки в рішенні РНБО спеціально зроблені помилки в назві компанії та прізвищі керівника, щоб ніхто не зміг знайти, хто це і де це. Замість «ДіАген» — написали — «ДіОген», а замість «ЯрИш» — «ЯрОш».
 
Народний депутат зазначає, що ця компанія має такий же стосунок до виробництва тест-систем, як вона до космосу, а офіційне обличчя компанії — Олександр Коляда, є лише ширмою.
 
Як виявилося, «ДіАгеном» володіє компанія «Редвуд ЛТД», яка була створена декілька років тому й зареєстрована на підставну, а точніше — на «довірену» особу: колишнього директора юридичного департаменту російської компанії «Евросеть» Тетяну Звездогляд. І зареєстровано все це у спальному районі Києва.
 
За даними Устінової, справжні бенефіціари-росіяни з минулого понеділка перебувають в Україні — «недаремно ж колишнього соратника Азарова — Олексія Соловйова — призначили заступником секретаря РНБО, який зараз і займається цим питанням».
 
Нардеп також наголосила, що по лікарнях у регіонах уже пішов лист від компанії про готовність продавати тест-системи по 6 тис. грн. Плюс до цього реагенти «Реверта-L» і «РИБО-преп» виробництва російської компанії AmpliSens. Народна обраниця додала, що ці тест-системи взагалі не перевіряли на інфікованих пацієнтах, адже їх поки не виявлено в Україні, а зразків тест-систем від інших закордонних партнерів поки нема.
 
«Отже, нам iз вами зараз під виглядом українського виробника намагаються «втюхати» нікому не відомі та не протестовані системи російського походження, від компанії, яка ніколи таким не займалася і має російський слід.
 
«Втюхує» нам це все призначений новий заступник секретаря РНБО Олексій Соловйов, якому колись Азаров особисто грамоти давав», — резюмувала Устінова. 
Нагадаємо, що 1 березня 2014 року Держдума РФ ухвалила рішення про військове вторгнення до України. То ким є українські топ-чиновники, які правдами й неправдами співпрацюють iз країною-агресором?