Руслана з вітряка закликає переходити на чисту енергію

04.03.2020
Руслана з вітряка закликає переходити на чисту енергію

Руслана Лижичко на презентації. (Фото надане Master Management.)

У двох версіях — українській та англійській  — на кількох телеканалах та на офіційному YouTube-каналі співачки 5 березня відбудеться всесвітня прем’єра унікального музично-футуристичного кліпу соціально-екологічної тематики «Ми вітер» (We are wind) співачки Руслани Лижичко.
 
Знімали його на велетенському сучасному 3,5 МВт-ному вітряку на Херсонщині на Новотроїцькій станції компанії «Віндкрафт Україна».
 
Переможниця «Євробачення-2004» у пречудовій формі на башті вітрогенератора на висоті 120 метрів над рівнем моря на сході сонця, танцюючи, створила динамічний перформанс. Оригінальна пластика співачки та неймовірні краєвиди, перемішані з доданою реальністю, навіть при перегляді викликають легке запаморочення від краси  й несподіваної оригінальності.
 
За кілька днів до того у Києві відбулася презентація нового проєкту Руслани: допрем’єрний показ унікального музичного відео «Ми вітер» та презентація мініальбому (4 пісні) з однойменною назвою співачки та амбасадора відновлюваної енергії у світі.
 
Прикметно, що підтримати Руслану прийшли її друзі та колеги, зокрема:  Валерій Харчишин («Друга ріка»), Олег Михайлюта (Фагот «ТНМК»), Vlad Darwin, Ігор Кондратюк, Катерина Осадча, Соломія Вітвіцька.
 
Серед присутніх були представники індустрії відновлюваної енергетики — Олександр Домбровський, Андрій Конеченков, Віктор Куртєв, голови асоціацій та великих підприємств, академіки, представники депутатського та дипломатичного корпусу, уряду та громадських рухів.

«Вітряк, на який я піднялася, щоб зняти своє відео — це  вже сцена»

«Як співачка, я використовую мікрофон на сцені для того, щоб закликати людство переходити на чисту енергію, — сказала Руслана. — Сьогодні сцену, мікрофон і свою діяльність я розглядаю як призначення для популяризації чистої енергії через поп-культуру, створення нової культури енергії, яку ми назвали Art of Energy — творіння енергії серцем. Це ширше і глибше ніж просто технології чи алгоритми, це філософія, це внутрішній всесвіт людини та неосяжні горизонти майбутнього».
 
Руслана зі своїми музикантами представила вишуканій публіці live новий мініальбом у поп-етно стилі «Ми Вітер» — чотири пісні разом з однойменним заголовним синглом, створеним на чистій енергії та присвяченим енергії вітру.
 
Протягом «години чистої енергії» на екранах демонструвалися ексклюзивні відеороботи з елементами футуристики та поп-арту, присвячені переходу людства на чисті джерела та нову культуру енергії майбутнього.
 
«Що далі? Продовжувати робити музику на чистій енергії та знімати особливі відео, що будуть максимально видовищні, ефектні та привертатимуть увагу людей та людства до даної теми та проблематики, — ділиться планами Руслана. —  Ми повністю відмовляємося від формату простих соціальних відео і максимально переходимо на стиль поп-арт культури». 
 
Катерина САМЧЕНКО