24-річний житель Черкас отримав сім років тюрми за торгівлю амфетаміном

21.02.2020
24-річний житель Черкас отримав сім років тюрми за торгівлю амфетаміном

Затримані наркоторговці з Корсунь-Шевченківського (Фото надане Черкаською обласною поліцією)

До семи років позбавлення волі засуджено жителя Черкас, який збував амфетамін на території обласного центру. Як повідомляють в обласній прокуратурі, таке рішення виніс, за обвинувачення Черкаської місцевої прокуратури, Соснівський районний суд міста Черкаси, визнавши винним 24-річного чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання та зберігання психотропної речовини з метою збуту, вчинене повторно, у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Ще ухвалили конфіскацію майна.
 
У ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений незаконно придбав в особливо великих розмірах психотропну речовину — амфетамін, яку зберігав у приміщенні своєї квартири, з метою збуту для особистого матеріального збагачення, наголошують у прокуратурі Черкаської області.
 
А тим часом, як інформують у Черкаській обласній поліції, у Корсунь-Шевченківському в результаті проведення оперативних заходів працівники управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчим управлінням обласної поліції отримали інформацію, що група осіб організувала збут наркотичних засобів на території району.
 
Під час проведення низки санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників виявлено розфасований по пакетах амфетамін, метадон та марихуану, а також грошові кошти, отримані за незаконний продаж наркотиків. Крім того, за місцем проживання одного зі зловмисників, у підвальному приміщенні, виявлено обладнану лабораторію з вирощування рослин коноплі методом гідропоніки. Речові докази вилучено та направлено на експертизу. 
 
Зловмисників затримано відповідно до статті 208 КПК України. Процесуальне керівництво в цьому кримінальному провадженні здійснює прокуратура Черкаської області.