Після двомісячної перерви в Європі поновилися поєдинки найпрестижнішого клубного турніру

21.02.2020
Після двомісячної перерви в Європі поновилися поєдинки найпрестижнішого клубного турніру

У першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — проти дебютанта Ліги чемпіонів, «Аталанти», — футболісти «Валенсії» виглядали безсилими. (Фото з сайта uefa.com.)

Попри те, що єдиний представник України в поточному розіграші Ліги чемпіонів — «Шахтар» — не подолав груповий етап і вилетів до нижчої за рангом Ліги Європи, а в заключній фазі турніру залишилися лише представники п’яти «топових» європейських чемпіонатів, вітчизняні вболівальники й надалі матимуть у Суперлізі свій інтерес.
 
Одразу два клуби, де виступають гравці національної збірної України, — «Аталанта» та «Манчестер Сіті» — продовжують боротьбу за Кубок чемпіонів. Щодо «МС» рішення УЄФА однозначне: незважаючи на заборону клубу змагатися у двох наступних розіграшах ЛЧ, нинішній турнір колектив Хосепа Гвардіоли може дограти. При цьому свій перший поєдинок 1/8 фіналу проти мадридського «Реалу» команда Олександра Зінченка проведе наступної середи. Натомість «Аталанта» Руслана Малиновського свій перший у клубній історії поєдинок «плей-оф» зіграла минулого «мід-уїку» й здобула переконливу перемогу над іспанською «Валенсією» — 4:1.
 
Із огляду на інші пари 1/8 фіналу, дуель «Аталанти» та «Валенсії» виглядає найменш рейтинговим та слабо колоритним протистоянням першої стадії «плей-оф» ЛЧ-2019/2020. Хай там як, а дебютант ЛЧ із Бергамо, котрий свої домашні матчі найпрестижнішого єврокубку, нагадаємо, грає на міланському «Сан Сіро», зробив серйозний крок на шляху до чвертьфінальної стадії. 
 
Український півзахисник «синьо-чорних» Малиновський у домашньому матчі проти «кажанів» провів зовсім небагато часу, вийшовши на заміну на 81-й хвилині, коли в протистоянні вже були забиті всі п’ять м’ячів. Хоча у Руслана був шанс додатково збільшити перевагу своєї команди, проте реалізувати непогану нагоду для взяття воріт українець не зміг. Через це журналісти авторитетного місцевого видання «Ла Газзетта делло Спорт» поставили Малиновському за гру одну з найнижчих у команді оцінку — «шістку». Водночас вона виявилася все одно вищою за відзнаки, на котрі напрацювала переважна більшість футболістів «Валенсії».
 
«Шкода, що пропустили вдома гол від іспанців та не забили їм ще більше», — бідкався після гри очільник «Аталанти» Джан П’єро Гасперіні, розуміючи, що в Лізі чемпіонів навіть три голи переваги не можуть гарантувати спокійного життя в матчі-відповіді.
 
У трьох інших парах 1/8 фіналу ЛЧ, перші дуелі яких відбулися минулого вівторка та середи, слід очікувати значно більшої інтриги, ніж обіцяє повторне протистояння «Валенсії» та «Аталанти».
Обидва фіналісти попереднього розіграшу Суперліги — «Ліверпуль» та «Тоттенхем», зазнавши мінімальних поразок від «Атлетико» та «Лейпцига» відповідно, через три тижні спробують урятувати своє реноме. Те саме після гостьової невдачі в Дортмунді (1:2) стосуватиметься й зіркового «ПСЖ», якому ніяк не вдається матеріалізувати у великий трофей свій величезний кадровий потенціал.