Вітання «Слава Україні» — «Героям слава» залишиться обов’язковим у ЗСУ

18.02.2020
У деяких ЗМІ з’явилася інформація про те, що у зв’язку з ухваленням нового закону скасовується вітання «Слава Україні» — «Героям слава» в армії.
 
Міністерство оборони зазначає, що втрата чинності закону про Стройовий статут Збройних сил України жодним чином не скасує військове вітання, яке буде закріплено у відомчому документі.
 
Відомство роз’яснює, що у зв’язку з прийняттям Верховною Радою Закону про  втрату чинності закону про стройовий статут, повноваження визначати стройові прийоми і рухи військовослужбовців без зброї та зі зброєю законодавчо закріплено за Міністерством оборони.
 
В оборонному відом­стві буде видано наказ МОУ, де буде визначено: стро­йові прийоми і рухи військовослужбовців без зброї та зі зброєю; строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах; порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду; місце Бойового Прапора військової частини у строю, порядок його внесення і винесення; обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їх стройового навчання.
 
«У відповідному наказі Міністерства оборони України будуть збережені визначені на даний час вимоги щодо виконання військового вітання, а саме вітання: «Слава Україні!» та відповіді на нього: «Героям слава!», — йдеться у повідомленні прес-служби.