За весла! Тернопіль готується до водного чемпіонату світу-2020

14.02.2020
За весла! Тернопіль готується до водного чемпіонату світу-2020

Ілюстраційне фото з архіву Федерації каное Тернопільщини.

Тернопіль прийматиме перший в Україні чемпіонат світу з веслування на байдарках та каное 2020 ICF masters canoe sprint World championships, що відбудеться влітку цього року.
 
 
Готують головну локацію майбутніх змагань — «Водну арену Тернопіль», завдяки якій інспекція Міжнарoднoї Федерації канoе (ICF) і вибрала наше файне місто.
 
 
Як повідомили журналістам в управлінні капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації, щоб арена прийняла близько двох тисяч учасників і не менше глядачів, необхідно встановити три стартові системи: на 200, 500 і 1000 метрів, завершити облаштування обвідного каналу і фінішної вишки, а також глядацьких трибун місткістю в тисячу глядачів.
 
Заплановано облаштування кабін для коментаторів, окремих кімнат для представників міжнародних федерацій, конференцзалу, об’єктів для харчування спортсменів та вболівальників.
 
Як інформують на сайті Тернопільської міськради, під час попереднього огляду робіт технічний директор Міжнародної федерації каное Мартін Марінов зробив висновок, що тернопільський веслувальний канал відповідає усім світовим стандартам для проведення змагань найвищих рівнів.
 
Треба сказати, що  природна особливість i зручність  розташування каналу зробили його центром тренувань i змагань найвищого рівня ще в радянські часи.
 
А тернопільська школа веслування тоді славилася як одна з найкращих у країні. Однак у часи незалежності України, без належної фінансової підтримки, інфраструктура локації зносилася і вона занепала. Відродження почалося у 2017-му, коли місцева влада заклала капсулу будівництва масштабного Центру веслувальних та водних видів спорту «Водна арена «Тернопіль».
 
Загальна вартість проєкту, за словами міського голови Сергія Надала, становить понад 35 мільйонів гривень. Сюди ввійдуть кошти і з міського бюджету, і з Державного фонду регіонального розвитку.