Незатоплена пам’ять: у Чигирині презентували книгу «Загублені села»

12.02.2020
Незатоплена пам’ять: у Чигирині презентували книгу «Загублені села»

Нове видання «Загублені села». (Фото надане працівниками Національного історико-культурного заповідника «Чигирин».)

У читальному залі публічної бібліотеки Чигиринської міської ради відбулася презентація книги «Загублені села».
 
 
Її написала екскурсовод Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Наталія Чигирик, лауреат черкаської обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича.
 
 
У своїй новій книзі автор розповіла про екологічні наслідки створення Кременчуцького водосховища, про природні особливості зони затоплення, побут і дозвілля мешканців зниклих сіл, труднощі переселенців при облаштуванні на нових місцях проживання.
 
У рамках презентації видання «Загублені села» жителька чигиринського села Тіньки Тетяна Жадан надала заповіднику дуже цінні архівні фотоматеріали, пов’язані з періодом переселення людей із зони затоплення.
 
«Започаткований нами проєкт «Кременчуцьке море: незатоплена пам’ять» триває. Ви можете відвідати виставку в музеї Богдана Хмельницького. А також ми продовжуємо збирати світлини з родинних архівів переселенців Чигиринщини», — наголошують у національному заповіднику.
 
Якщо в родинах українців збереглися світлини про роки, коли на місці затоплених сіл створювали Кременчуцьке водосховище, то музей буде вдячний за допомогу такими архівними фото.