Запланований на березень бій Олександра Усика відклали на кілька місяців

12.02.2020
Запланований на березень бій Олександра Усика відклали на кілька місяців

У співпраці з Девідом Хеєм (праворуч) майбутній опонент Олександра Усика — Дерек Чісора — сподівається досягти переможного результату. (Фото з сайта klitschko-brothers.com.)

Наприкінці березня в Лондоні український новачок суперважкого боксерського дивізіону Олександр Усик мав зустрітися зі своїм першим по справжньо­му серйозним опонентом серед «супертяжів» — 36-річним британцем Дереком Чісорою.
 
Утім, як заявив його співпромоутер Едді Хірн, український боксер має проблеми зі здоров’ям і потребує часу, аби долікувати свій травмований лівий лікоть.
 
«Думаю, Усику вистачить часу, аби до травня залагодити всі проблеми», — відзначив Хірн, указуючи таким чином орієнтовні рамки переносу поєдинка Усика з Чісорою.
 
Утім, наскільки саме травма є вирішальною у відтермінуванні чергового виходу Олександра в ринг, сказати важко. Можливо, напередодні важливого протистояння команда Усика використовує тактичні хитрощі, адже Чісора — суперник вельми серйозний. А можливо, команди обох боксерів іще мають проблеми в підписанні контракту і в такий спосіб підігрівають інтерес британської публіки до майбутнього протистояння. За словами Хірна, на шанувальників боксу очікує блискучий бій.
 
Відзначимо, що в послужному списку Чісори, котрий налічує 41 бій на профі-ринзі, — протистояння з відомими важковаговиками — Віталієм Кличком, Тайсон Фьюрі, Кубратом Пулєвим. До того ж минулого року Чісора розпочав тренерську співпрацю з колоритним представником профі-боксу — Девідом Хеєм. «Навіщо мені тренер, коли поруч є Девід Хей», — каже Дерек, коментуючи початок співпраці з новим наставником.
 
Едді Хірн додає, що Чісора та Хей — відмінна команда. І вони вірять, що можуть виграти майбутній бій в українського боксера. Свого часу і Чісора, і Хей програли свої поєдинки Віталію та Володимиру Кличку, відповідно. Водночас щодо іншого колоритного представника українського боксу цей британський дует має переможні плани.
 
«Вони вірять, що можуть засмутити всіх своєю перемогою. Хлопці думають, що Усик не може зрівнятися зі справжніми суперваговиками», — пояснює Хірн. Тож разом зі своїм тренером Чісора вже розробив спеціальну стратегію на бій проти Усика. «У поєдинку проти українця потрібно буде йти в атаку. У таких поєдинках, коли суперник здатен увесь бій «танцювати» навколо тебе, важливо мати відмінну фізичну форму. І, що головне, бути готовим відправитися в пекло і повернутися з нього», — відкрив свою тактику Чісора.
 
Словом, команда Едді Хірна починає готувати вибагливу публіку до хорошого «файту», тримаючи в пам’яті обіцяну на майбутнє зустріч володаря чотирьох чемпіонських поясів Ентоні Джошуа та амбітного претендента на його нагороди — Усика.
 
«Олександр Усик уже бився у Великій Британії. Він має одне з найвідоміших імен у боксерському світі. Це буде колосальний бій для британського та світового боксу, і ми близькі до його проведення», — резюмував Едді Хірн.