У Тернополі під час копання траншеї загинули двоє робітників «Спецбудмонтажу»

11.02.2020
У Тернополі під час копання траншеї загинули двоє робітників «Спецбудмонтажу»

Копали траншею, викопали для себе могилу...

Несподівана трагедія сталася в Тернополі в ніч на суботу, 8 лютого. Під час копання глибокої (5 метрів) траншеї для реконструкції водонапірного колектора на вулиці Галицькій під зсувом ґрунту загинули двоє робітників київського підприємства РБК «Спецбудмонтаж», одному з яких було 25, а другому — 39 років.
 
Як повідомила пресслужба міської ради, згадане підприємство працює в Тернополі за договором iз комунальним підприємством «Тернопільводоканал», виграло відповідний тендер і має всі необхідні ліцензії та дозволи.
 
«За умовами договору, підрядники не мають права працювати вночі, у вихідні та святкові дні, всі роботи мали проводитися лише в денний час. Згiдно з чинним законодавством, за техніку безпеки та організацію виконання робіт на об’єкті несе відповідальність саме підрядна організація. За даним фактом проводять перевірку правоохоронні органи та спеціалісти Управління держпраці України у Тернопільській області», — йдеться у коментарі на сайті Тернопільської міськради.
 
Що примусило робітників працювати вночі, має встановити слідство. В поліцію про те, що вони опинилися під завалом, повідомив виконроб, на місце події прибули 13 працівників Служби порятунку, було залучено три спецмашини, однак урятувати людей не встигли, вони задихнулися під землею. Попередня версія слідчих щодо причини трагедії — порушення норм безпеки під час проведення земляних робіт.