Напередодні старту Євро-2020 в УАФ хочуть організувати для збірної енергетичну підзарядку

11.02.2020
Напередодні старту Євро-2020 в УАФ хочуть організувати для збірної енергетичну підзарядку

Напередодні старту Євро-2020 в УАФ хочуть організувати для збірної України енергетичну підзарядку. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

В Україну після зимової паузи поступово повертається великий футбол.
 
 
Його першим передвісником можна вважати поєдинок 1/8 фіналу юнацької Ліги чемпіонів між київським та загребським «Динамо», котрий 12 лютого пройде на клубній арені українського колективу.
 
 
Наступного ж «мід-уїку» відбудеться рестарт сезону для флагмана вітчизняного футболу — «Шахтаря», котрий у Харкові зіграє перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи з португальською «Бенфікою».
 
Тож «гірники» першими з українських клубів прем’єр-ліги завершили другу частину зимових зборів у Туреччині й повернулися на Батьківщину для проходження акліматизації після теплих країв.
 
Щодо поновлення матчів української прем’єр-ліги, то перші після зимової «сплячки» поєдинки чемпіонату країни гратимуть 22 лютого.
 
Нагадаємо, що, реагуючи на прохання тренерського штабу збірної України щодо оптимізації підготовчого процесу «синьо-жовтих» до фінальної частини Євро-2020, керівництво УПЛ пішло на ущільнення весняної частини календаря. Щоправда, це рішення ще має затвердити виконком Української асоціації футболу.
 
Водночас у стінах УАФ уже визріло інше рішення. Її апеляційний комітет у повному обсязі відхилив протест «Динамо» на рішення КДК про покарання столичного клубу за расистський інцидент під час поєдинку 14-го туру ЧУ проти «Шахтаря». Відтак свій перший у 2020-му офіційний поєдинок — 22 лютого, проти «Ворскли» в Києві — «біло-сині» проведуть за порожніх трибун. До того ж за порушення правил чесної гри динамівський клуб буде змушений виплатити 500 тисяч гривень штрафу.
 
Додамо, що на найближчому засіданні виконкому УАФ його члени також планують затвердити й план підготовки команди Андрія Шевченка до чемпіонату Європи-2020.
Як повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» президент УАФ Андрій Павелко, разом із наставником національної команди він хоче реалізувати ідею проведення «синьо-жовтими» напередодні старту Євро-2020 в Україні трьох товариських поєдинків.
 
«Ці три матчі — проти Кіпру, Північої Ірландії та Ізраїлю — проходитимуть на Сході, в Центрі та на Заході України. Отже, вболівальники з усіх регіонів матимуть можливість зарядити своїми емоціями головну команду напередодні вирішального турніру. І взагалі, це символічно, адже футбол останнім часом — це те, що об’єднує нашу країну й дарує позитивні емоції мільйонам уболівальників», — відзначив Андрій Павелко.
 
За словами очільника УАФ, план ви­глядає так. Із кіпріотами команда Шевченка має зіграти 26 травня в Харкові, де «синьо-жовті» проводитимуть першу частину свого підготовчого збору. Його друга фаза відбуватиметься в Києві, тож північноірландців хочуть прийняти на НСК «Олімпійський».
 
«Після цього є пропозиція перелетіти до Львова і перед виїздом на Євро зіграти з Ізраїлем. Знаючи енергетику міста Лева, буде позитивно зіграти саме тут перед чемпіонатом Європи», — наголосив Павелко.
 
Додамо, що місцем свого базування під час групового етапу ЧЄ-2020 українська збірна обрала Бухарест, де, власне, вона зіграє два з трьох своїх поєдинків у «пульці».
 
Водночас майбутній єврофорум для підопічних Андрія Шевченка розпочнеться в Амстердамі, де 14 червня на них чекатиме відповідальна дуель із національною командою Нідерландів.