«Крижані вовки» отримали технічну поразку через порушення ліміту на легіонерів

07.02.2020
«Крижані вовки» отримали технічну поразку через порушення ліміту на легіонерів

Хокеїсти «Кременчука» продовжують утримувати свою команду на лідируючій позиції в чемпіонаті країни. (Фото з сайта uhl.ua.)

Історії на кшталт тієї, що закрутилася навколо поєдинку чемпіонату України «Крижані вовки» — «Динамо», трапляються у спорті нечасто.
 
Після того, як столичні хокеїсти закинули у ворота харківських динамівців 12 «сухих» шайб і отримали від наставника порцію схвальних відгуків за досягнутий результат, керівництво УХЛ присудило «вовкам» технічну поразку.
 
З’ясувалося, що під час матчу тренерський штаб київського колективу порушив ліміт на легіонерів, задіявши у грі замість десяти дозволених регламентом іноземців 11 хокеїстів без українського паспорта.
 
«Хлопці старалися. Думаю, що вони й самі отримали задоволення від гри», — таким був перший коментар після поєдинку головного тренера «Крижаних вовків» Руслана Борисенка.
Однак через організаційний прокол своїх менеджерів емоції «вовків» дуже швидко змінилися на протилежні.
 
Директорат ліги повідомив: «у заявці «Крижаних вовків» перебувало більше десяти польових хокеїстів-легіонерів, тому результат їхнього матчу з «Динамо» вважається анульованим i команді зарахована технічна поразка».
 
За кілька днів до цього нещасливого матчу «Крижані вовки» підписали контракт iз 35-річним американцем Габі Еунгом, який, за збігом обставин, і порушив існуючий до цього легіонерський баланс у київському клубі.
 
Відтак проти динамівців, які, до слова, є беззаперечним аутсайдером чемпіонату, за «вовків» у «полі» грали американець, казах, двоє білорусів та одразу семеро власників російських паспортів.
 
Зауважимо, що пройшло лише кілька сезонів, як «Крижані вовки» з’явилися на хокейному небосхилі України, відтак таку серйозну помилку можна списати на брак досвіду в їхніх функціонерів. 
 
Щоправда, в турнірному ракурсі втрачені поза ігровим майданчиком очки не надто вплинули на позиції «крижаної» команди в табелі про ранги, котра продовжує міцно триматися на передостанньому місці. 
 
Не змінився, власне, після отримання неочікуваної очкової надбавки й статус «Динамо», котре, як і раніше, міцно сидить на дні турнірної таблиці.
 
Так само міцними залишаються лідируючі позиції «Кременчука», хоча на фініші регулярного чемпіонату слід очікувати спурту від чинного чемпіона — «Донбасу», котрий в останніх турах зумів потіснити з другого місця херсонський «Дніпро».
 
Поки ж у чемпіонаті країни — пауза, пов’язана з участю збірної України в олімпійській кваліфікації. Під орудою очільника донецького клубу Сергія Вітера «синьо-жовті» 6 лютого в Казахстані в протистоянні з господарями льоду, а також командами Польщі та Нідерландів розпочали боротьбу за єдину путівку до заключного етапу відбору на Олімпіаду-2022.