Команди прем'єр-ліги розпочали другу фазу підготовки до рестарту офіційного сезону

04.02.2020
Команди прем'єр-ліги розпочали другу фазу підготовки до рестарту офіційного сезону

Другу частину турецьких зборів динамівський колектив змушений буде проводити без свого травмованого форварда-новобранця Каргбо. (Фото з сайта unian.net)

Підготовка команд прем’єр-ліги до другої частини чемпіонату країни вийшла на завершальну пряму.
 
 
Переважна їх більшість розпочали другу серію зимових навчально-тренувальних зборів, після котрих в Україні відбудеться рестарт національної першості.
 
 
До Туреччини команди вирушають уже після закриття зимового трансферного вікна, відтак їхні наставники мають чітке розуміння конфігурації складу на наступну частину чемпіонату.
 
 
Лідер чемпіонських перегонів — «Шахтар» — у турецькому Белеку висадився з Миколою Матвієнком та Тайсоном, хоча в останні тижні їхні прізвища активно обговорювалися на трансферному ринку.
Талановитого захисника «гірників» та збірної України начебто дуже хотіли бачити в лондонському «Арсеналі».
 
При цьо­му в таборі «Шахтаря» активно дискутували над тим, який iз колективів англійської прем’єр-ліги підійшов їхньому молодому одноклубнику найбільше.
 
Однак, як пояснив генеральний директор «гірників» Сергій Палкін, жодних офіційних пропозицій від «Арсеналу» щодо Матвієнка в донецькому клубі не отримували. «Єдине, що було — так це довіреність від одного іспанського агента, видана «канонірами» на ведення перемовин щодо оренди Матвієнка в лондонський клуб. Однак я одразу відповів, що «Шахтар» не зацікавлений в оренді футболіста», — відзначив Палкін.
 
Що стосується Тайсона, то до закриття зимового трансферного «вікна» бразильцеві так і не вдалося домовитися з керівництвом свого нинішнього клубу про свій перехід в інший клуб, хоча під час перших зборів у своєму «Інстаграмі» він писав, що продовжує вірити в те, що його відпустять.
 
За кілька днів до 31 січня — останнього дня зимового трансферного вікна — з’явилася інформація про зміну в «Шахтарі» капітана. Можна було подумати, що Тайсон таки прощається з «гірниками». Утім у пресслужбі клубу наголосили: «офіційно й неофіційно нового капітана ніхто не призначав». Проте, зазвичай, диму без вогню не буває. І, не виключено, що ті чутки — наслідок якогось непорозуміння між директоратом «Шахтаря» та бразильцем, після котрого Тайсон через соцмережі повідомив: «Серйозну несправедливість можна вирішити трьома способами: мовчанням, терпінням та часом».
 
Основний конкурент «гірників» на внутрішній арені на другий турецький збір вирушив зі значно меншою кількістю виконавців. Поміж тих, кого наставник «Динамо» Олексій Михайличенко відібрав iз молодіжного складу для подальшої роботи з першою командою, — воротар Владислав Кучерук та захисник Олександр Сирота.
 
Однак на зборах у Туреччині буде відсутній травмований новачок Ібрагім Каргбо, на якого тренерський штаб «біло-синіх» покладав великі сподівання. Проте, відзначившись «дублем» у контрольному матчі проти «Кайрата», 20-річний форвард через травму вибув на навизначений строк. Як свідчать у медичному штабі «Динамо», процес відновлення уро­дженця Сьєрра-Леоне, котрий має бельгійський паспорт, може тривати більше місяця. А старт другої частини ЧУ в елітному дивізіоні призначено на 22 лютого.
 
Відзначимо, що днями в українській прем’єр-лізі оголосили календар обраних матчів, на котрих використовуватиметься система відеоасистента рефері. І, як можна помітити, жоден із матчів динамівського колективу без уваги ВАР не залишиться.