Влада Черкас стимулюватиме медиків працювати у місті доплатами з бюджету

31.01.2020
У Черкасах розробили й прийняли програму місцевих стимулів для медичних працівників міста на 2020 рік.
 
 
Із такою ініціативою виступив Ігор Зайчук, який представляє національний корпус у міськвиконкомі.
 
Про це повідомляють у Черкаській міській раді. За словами директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олега Стадника, ця програма передбачає доплату по 1 тисячі гривень для 2,5 тисячi медичних працівників Черкас. Для цього, за попередніми підрахунками, у бюджеті міста потрібно передбачити 38 мільйонів гривень.
 
«Це робиться для того, щоб зупинити масовий виїзд медичних працівників за кордон, щоб вони залишалися у місті», — зазначає пан Стадник. І додає, що з такою доплатою середня зарплата медиків у Черкасах зросте із 5,9 тис. грн до 6,9 тис. грн.
 
Як наголошує заступник міського голови Черкас Ігор Волошин, важливість роботи медичних працівників Черкас важко переоцінити. Проте рівень їхніх зарплат, на жаль, бажає бути кращим. 
 
«Сподіваюся, що відповідні кошти будуть виділені. Це дасть можливість хоч трішки фінансово підтримати наших лікарів», — говорить Ігор Волошин.
 
Наразі виконавчий комітет Черкаської міської ради підтримав таке рішення, і вже найближчим часом медики Черкас почнуть отримувати перші доплати до свого заробітку.